Levélben emlékeztette a HVSZ Zrt. a lakásszövetkezeteket, hogy pótfűtést kérhetnek

Levélben emlékeztette a HVSZ Zrt. a magasházak közös képviselőit, hogy amennyiben a lakók igénylik, lehetőség van pótfűtés elindítására. A Centrum Lakásszövetkezet elnöke, Tóth Ernő portálunknak megerősítette, a gyér érdeklődés miatt nem veszik igénybe majd a pótfűtést.

Áprilisban a bolond időjárás már felvonultatott mindent, amit tavasszal meg lehet élni ezen a téren, volt 30 fokos meleg is, de nemrégiben egy hidegfront okozott jelentős lehűlést térségünkben. Mivel a távhőt az idényre már lekapcsolták, pótfűtésre van lehetőség azokban az épületekben, amelyek önálló hőmennyiségmérővel rendelkeznek, és az épület, épületrészek felhasználói vagy ezek képviselői írásban kérvényezik. Ez egyébként szerepel a szolgáltató hatályos üzletszabályzatában is.

Tóth Ernő, a Centrum Lakásszövetkezet elnöke portálunknak elmondta, hogy az elmúlt napokban a szövetkezet által kezelt 29 épület 1226 lakása közül összesen 7 fő érdeklődött a távfűtési szolgáltatás újraindításával kapcsolatban, tehát a lakók jóval kevesebb mint 1%-a.

Fontos kiemelni, hogy nem minden lakásban egyforma a fűtési rendszer, sokan hűtő-fűtő klímával fűtöttek, mások olajradiátorral. A spórolós lakótársak hangsúlyozták, hogy néhány nap hűvösebb időjárás miatt nem kérik a szolgáltatás újraindítását.

„Az érdeklődők száma és az időjárás előrejelzés (19-26 fok nappal) alapján – figyelembe véve a felmerülő költségeket – nem látjuk megalapozottnak a szolgáltatás újraindításának igényét” – hangsúlyozta az elnök.

fűtési szezonHVSZ Zrt.