Letartóztatták a garázda vásárhelyi nőt

A 34 éves V. Enikőt a rendőrség március 31-én fogta el, miután garázdaság miatt körözték. A Szegedi Járásbíróság, nem jogerős végzésével egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A kép illusztráció.

A gyanúsítottal szemben testi sértés vétsége és garázdaság vétsége miatt folytat büntetőeljárást a nyomozóhatóság. Az ügyészség indítványa alapján a gyanúsított letartóztatását a Szegedi Járásbíróság a büntetőeljárási törvényben meghatározott tartamra, az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 1 hónap időtartamra, azaz május 3-ig rendelte el. A végzés nem végleges, a fellebbezésekről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A rendőrség korábbi közleménye szerint a megalapozott gyanú alapján a feltételezett elkövető az őrizetbevétele előtti napokban Hódmezővásárhelyen inzultálta a lakosokat, többször agresszívan viselkedett.

V. Enikő március vége felé az Andrássy út forgalmas részén, a Mezőgazdasági Kar épülete előtti padon vert tanyát, s – ha minden igaz – kisgyerekes anyukákat fenyegetett, gyerekeket követett, s félemlített meg a belvárosban, sőt van aki úgy tudja, hogy onnan viszonylag messze, a Kistópart utcánál – állítólag – meg is vágott egy gyereket egy késsel, s végül annak az édesanyja tett feljelentést a rendőrségen. Hogy ez utóbbi eset tényleg megtörtént-e azt nem tudtuk ellenőrizni. A rendőrség az eset körülményei kapcsán csak a garázdaságról kommunikált. A garázdával kapcsolatos esetekről a Hódmezővásárhelyi csevegő Facebook oldalon több mint ezer hozzászólás született. Sokan még az őrizetbevétele után is felismerni vélték a város különböző pontjain. Tévesen.

garázdaHódmezővásárhelyVásárhelyvásárhelyi hírek