Leszakadt a födém, szivárgott a gáz

Műszaki mentés, tűzoltás – a megye több településén avatkoztak be hétvégén a tűzoltók.

Pénteken hajnalban Hódmezővásárhely közelében, a 47. számú úton személygépjármű szalagkorlátnak ütközött, írta közleményben a katasztrófavédelem. A műszaki mentéshez a hódmezővásárhelyi tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépjárművet. A balesetben személyi sérülés nem történt. Vasárnap déli órákban a hódmezővásárhelyi Szent László utcában – erről lapunk is írt, a cikk itt olvasható – egy lakóépület egyik fala dőlt ki, a lakókat az önkormányzat helyezte el.

Pénteken délelőtt Nagytőkén, a Jaksoron 100 darab lucerna körbála égett. A tüzet a szentesi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el, munkájukat a helyszínen egy erőgép segítette.

Szombaton, a délelőtti órákban Szegeden, a Rózsa utcában egy üzlet és egy lakatlan épület pincéjében a födém részben leszakadt, emiatt megsérült egy gázvezeték és szivárgott a gáz. A szegedi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, a gázszolgáltató szakemberei elzárták a gázt. Személyi sérülés nem történt. Délelőtt Szegeden, a Cserepes soron tűzesethez riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat. Lakóépület közelében egy lucerna körbála égett, amelyet a beavatkozó egységek három vízsugárral oltottak el. A Népkert soron fa dőlt a járdára, amely veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A szegedi hivatásos egység láncfűrész segítségével eltávolította a kidőlt fát. Szentesen, a Drahos István utcában hasadt le egy nagy méretű faág, amely szintén veszélyeztette a forgalmat. A szentesi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a faágat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Este Csongrádon, a Bökényalji úton személygépjármű hajtott az út menti árokba. A gépjármű áramtalanítását a csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben két ember megsérült.

Vasárnap délelőtt nagy méretű faág szakadt az úttestre Szegeden, a Bánomkert soron vasárnap délelőtt. Az ágat a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el.

Hétfő hajnalban Szegeden, a Szentháromság utcában tört le egy nagy méretű faág, amit a szegedi tűzoltók gépezetes tolólétráról, láncfűrész segítségével távolítottak el.

(Fotónk illusztráció.)

CsongrádHódmezővásárhelyKatasztrófavédelemNagytőkeSzegedSzentes