Lerajzolták kedvenc meséiket

A Roma Kultúra Világnapja alkalmából szervezett Hódmezővásárhelyen a Cigány Nemzetiségi Tanács rajzversenyt óvodások számára. Kedvenc meséiket kellett megrajzolniuk a csöppségeknek, és igazi remekművek születtek. A 76 beérkezett pályamű alkotóiból 11 gyermeket külön jutalomban részesítettek – közölte a gyorshír szolgálat.

A díjakat Márki-Zay Péter polgármester és Ferkovics Menyhért, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, a CNT tagja adták át csütörtökön. Márki-Zay Péter polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy városunk számos dolgot tesz a vásárhelyi cigányságért, létrehozták például a Petra modellprogramot, amelynek felzárkóztató és kompetenciafejlesztő programjai segítik az integrációt. Lehetővé tették, hogy a Dobó-Bibó-Janáky kerületből a tömegközlekedés buszaival, városkártyával ingyenesen utazhassanak (a Kincses temető mellől napi mintegy 30 busz indul), valamint rövidesen véget ér a 118 lakás felújítása is.

A rajzversenyen részt vettek a Waltner Károly Otthon vásárhelyi tagintézményének értelmi akadályozottsággal élő gyermekei, akik különdíjban részesültek.

Cigány Nemzetiségi ÖnkormányzatCigány Nemzetiségi TanácsFerkovics MenyhértHódmezővásárhelyMárki-Zay Péterroma