Lemondott a tram-train projektben is segédkező Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója

Majó-Petri Zoltán döntését közölte Botka László polgármesterrel. Az ok, hogy egyetemi oktatói előmenetelére szeretne koncentrálni. A polgármester a döntést elfogadta, a vállalat ügyvezetői posztjára pályázatot írnak ki. Majó-Petri Zoltán a szeged.hu-nak adott interjújában egyébként alapvetően elégedettségét fejezte ki a vasútvillamossal kapcsolatban, az utasok szempontjából.

Lemondott Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója. Ők a partnerei a tram-train projektnek Szegeden. Majó-Petri Zoltán azt mondta Botka László polgármesternek, hogy tudományos előmenetelére szeretne koncentrálni. Lemondása apropójából hosszabb interjút adott a szeged.hu portálnak, amelyben azt mondta, hogy most jött el az idő arra, hogy az oktatásra, kutatásra nagyobb hangsúlyt fektessen, hogy meglegyen az elvárt tudományos előmenetele. Választania kellett, marad a tanári pályán. Botka László polgármesterrel egyeztetett erről, és arra kérte, hogy a következő tanévet már úgy kezdhesse el a Gazdaságtudományi Karon, hogy csak arra kelljen koncentrálnia. Botka ezt elfogadta, de ő azt kérte, legyen meg a 2021-es üzleti beszámoló az SZKT-nál és még Majó-Petri indítsa el a 2022-es évet, azaz legyen meg az idei üzleti év terve is. ez így is lett, az üzleti jelentést májusban tárgyalja a közgyűlés.

A hosszú interjúban szó esett a tram-trainről is. Ennek kapcsán történeteket mondott el, például, hogy az elsők között egy olyan rokkant vásárhelyi asszonnyal beszélgetett, aki elektromos kerekesszékkel közlekedik, több éve nem mozdult ki Hódmezővásárhelyről, most pedig segítség nélkül be tudott jönni Szegedre. Azt is elmondta, Molnár Áron, Algyő polgármesterével is beszélték, hogy a települése lakói elkezdtek Szegedre moziba, színházba járni a vasútvillamossal. Véleménye szerint éppen ez lenne a cél: összekötni a két városközpontot, negyven percen belül. Minden más ebből fog következni. Persze ezt is lehet jól, vagy rosszul csinálni, mondta.

A Majó-Petri Zoltánnal készült teljes interjút a szeged.hu oldalán olvashatják.

Majó-Petri Zoltántram-trainTram-train beruházás Hódmezővásárhely és Szeged között