Legyünk óvatosak! Növekszik a koronavírus fertőzöttek száma, Vásárhelyen is

Jelentősen emelkedtek az esetszámok a koronavírussal fertőzött betegek esetében az elmúlt napokban. Bár a kormány nem tartja szükségesnek új intézkedések bevezetését, a szakemberek szerint a maszkhasználat sokat segítene a járvány terjedésének megakadályozásában. Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy Hódmezővásárhelyen tavaly 154-en haltak meg koronavírus-fertőzésben, döntő többségük nem vett fel védőoltást.

Mint mindenhol az országban, Hódmezővásárhelyen is emelkednek az esetszámok. Nehéz megmondani, hogy milyen intenzitással támad újra a járvány, mert tesztelések alig vannak.

Mester János háziorvos a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy heti bontásban látják az adatokat, most azt, hogy az elmúlt héten megduplázódott a koronavírus betegek száma. Hozzátette, hál istennek ezek a betegek nem a súlyos kategóriába tartoznak, nyári vírusnak megfelelően felső légúti fertőzéses, torokfájós, köhögős panaszokat említenek.

Mester doktor rendelőjét 3-4 koronavírusos beteg keresi fel hetente, főként telefonon. Mivel hivatalos járványügyi intézkedések nincsenek, az orvosok azt javasolják, hogy használjunk maszkot olyan helyeken, ahol sokan tartózkodnak zárt térben. A maszk használata egyébként más légúti fertőzések esetében is jó szolgálatot tesz. Azt látják, hogy egyéb más légúti úton terjedő betegségeknek a száma is jóval kevesebb volt az elmúlt két évben, mióta a maszkot viseljük.

Korábban megírtuk, hogy tavaly 154 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés. A hazai protokoll szerint minden olyan elhunyt beszámít a koronavírusban elhunytak közé, akinek a betegsége időtartama alatt vagy előtte pozitív koronavírus tesztje volt.

koronavírusMester János