Lebontják a vásárhelyi kórház kéményét

Mint arról már beszámoltunk a tatabányai Top Kvalitás tervező és Szolgáltató Kft. nyerte meg a vásárhelyi kórház bővítésének tervezését, mely nettó 195 millió forintos árajánlatával, négy pályázó közül nyerte el a megbízást.

A kórház több szárnyát és az udvarát is érinti a tervezett beruházás, amelynek műszaki előkészítésére kerestek és végül meg is találták az uniós pályázaton legjobb (azaz legkisebb összegű) ajánlatot tévő mérnöki irodát.

Egyebek mellett az „A” épületet 800 négyzetméterrel bővítenék, ennek alagsorába telepítenék az új MR készüléket, amelynek közbeszerzési eljárását a közelmúltban indították el. Az első emeleten a központi labort alakítanának ki. A jelenleg részben kihasználatlan tetőtéri részt teljes egészében be kívánják vonni a kórház működésébe.

A kémény, ahogy a Zrínyi utcáról látszik. Évtizedek óta nem használják

A „D” épület második emeletén működő skill labor átalakítás nélküli felújítására, korszerűsítésére is sort kerítenének.

A „G” épület rámpát és liftet is kapna jövőben.

Az udvaron az alábbi átalakításokat tartják szükségesnek:

  • a belső úthálózat és a vízelvezetés újragondolása;
  • a belső udvaron való parkolási rend és annak sorompóval történő korlátozása;
  • öntözőrendszerrel ellátott parkosítás;
  • meglévő, használaton kívüli 25 m magas kémény bontása;
  • meglévő kerítés felmérést követő felújítása.

Mindezzel a kórház a honvéd egészségügyi ellátás rendszeréhez csatlakozik majd.

De mit is lehet tudni a cégről? A tatabányai, de budapesti fióktelepet is működtető Top Kvalitás Kft-t a cégbejegyzés szerint 1997-ben hárommilliós törzstőkével alapították, s az utolsó ismert pénzügyi beszámolója szerint 2021-ben 352 millió 140 ezer forint nettó árbevételt ért el.

A cég, mely weblapja még feltöltés alatt az idén április 4-i adatok szerint csupán 15 főt foglalkoztatott. A cég fő tevékenysége a cégbejegyzés szerint saját tulajdonú ingatlan adásvétele. De a tevékenységi köreibe bejegyezték – többek közt – a lakó- és nem lakóépületek, vasút, híd, alagút építését és persze az építészmérnöki munkálatok elvégzését is.

A cég, mely Facebook oldalán a mérnöki szolgáltatás bejegyzés olvasható, tulajdonosai a tatabányai címmel rendelkező Kovács Ferencné és a budapesti címmel rendelkező Ruskó Tamás.

honvédkórházkéménykórház