Lázárék 250 milliós kártérítést kértek, de még nekik kell 16 milliót kifizetniük

A Magyar Tenisz Szövetség elsőfokon elveszítette azt a több mint 250 millió forintos kártérítési pert, amelyet az előző főtitkár, Richter Attila ellen indított. Az rtl.hu információi szerint a Kecskeméti Törvényszék részítélete alapján a szövetségnek még fizetnie is kellene 16 havi munkabérnek megfelelő összeget, azaz csaknem 16 millió forintot Richternek.

A volt főtitkár a portálnak elmondta, eleve nem igaz, hogy 3,5 milliárd forint volt a szövetség hiánya, amikor lemondott a tisztségéről. Szerinte ezt támasztja alá a konszolidáció végső beszámolója is, ami alapján „nagyjából 950 millió forintot fizettek ki az előző elnökséghez fűződő kötelezettségek miatt”.

Erre a Lázár János vezette teniszszövetség úgy reagált: Richter Attila ezzel elismert csaknem egymilliárd forintnyi tartozást, ezért ezt jelezték is a hatóságoknak.

A korábbi főtitkár ellen anyagi károkozás miatt indított pert a szövetség, a kereset szerint felhatalmazás nélkül írta alá a később lemondott WTA-torna rendezéséről a szerződést. A Kecskeméti Törvényszék együtt tárgyalta ezt a kirúgott főtitkár keresetével, aki 16 havi, ki nem fizetett bérét követelte. Az ítélet szerint az MTSZ-nek 16 milliót kell fizetnie neki, de a döntés nem jogerős, mert Lázárék fellebbeztek.

bírósági perkártérítésLázár JánosMagyar Tenisz Szövetségmunkabér