Lázár szerint öntözésben nem előre ment a kormány, hanem hátra

Az elmúlt 12 év Orbán-kormányaival szemben fogalmazott meg kritikát Lázár János a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanévnyitóján Gödöllőn.

„A kormány tagjaként is muszáj vagyok megállni egy pillanatra: az öntözés Magyarország elmúlt 30 évének legnagyobb elszalasztott lehetősége (…) az elmúlt 30 évben nem előre, hanem folyamatosan visszafelé haladtunk, és igaz ez sajnos a saját kormányom elmúlt 12 esztendejére is.” – mondta a hvg.hu tudósítása szerint az építési és beruházási miniszter.

A politikus az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagjaként beszélt és nyitotta meg a tanévet. Mint arról korábban beszámoltunk, egymillió forint jövedelmet kap havonta a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványtól.  

Azt is megírtuk, hogy ez egy életre szóló megbízatás, hiszen a vagyonkezelő alapítványok eddig nem látott kiváltságokat jelentenek a kuratórium tagjai számára. A megbízatásuk ugyanis gyakorlatilag életük végéig szól, azt nem érinti sem kormányváltás, sem nyugdíjkorhatár: úgy alkották meg ezt a jogi konstrukciót, hogy elmozdíthatatlanok legyenek a posztjukról. 

GödöllőkormányLázár JánosMagyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványmezőgazdaságöntözés