Lázár szerint a makói önkormányzat példát mutat azzal, hogy bezárnak több intézményt is

,,Jobb ma egy kulturális intézmény vagy egy sportegyesület működésének a felfüggesztése, mint egy bölcsőde, egy idősotthon vagy a közétkeztetést ellátó konyha bezárása holnap” – reagált a körzet fideszes országgyűlési képviselője arra, hogy Makón spórolás miatt számos épületet lezárnak a fűtési szezon kezdete előtt.

Mint arról hírt adtunk, többek között bezárják a sportlétesítményeket és a múzeumot, lekapcsolják a díszkivilágításokat, sőt az önkormányzati bérlakásoknál bérleti díjat emelnek a szomszédos városban.

,,Tisztelem Makó város önkormányzatának a döntését, amelyet nehéz szívvel, de tiszta fejjel hoztak meg a település vezetői. Meggyőződésem, hogy helyesen döntöttek” – írta oldalán Lázár János. A ,,tiszta fejű” döntés nem lehetett könnyű, ugyanis a bizottsági ülés elhúzódott, ezért a testületi ülés 1 órás csúszással kezdődött, a képviselőknek pedig mindössze 40 perce volt áttanulmányozni a kész anyagot.

Lázár azt is hozzátette, ,,hathatós segítséget a kormányzat is csak azoknak az önkormányzatoknak nyújthat, amelyek ilyen és ehhez hasonló döntésekkel bizonyítják: az elhibázott uniós szankciók miatt előállt energiaválság kezelését nem csupán másoktól várják, de maguk is tesznek érte. Makó példát mutat!”

energiahatékonyságLázár JánosMakómegszorítás