Lázár: Szegeden ritkítanám a tram-train megállókat, hogy gyorsabb legyen a menetidő

20 percet megy a megyeszékhelyen a jármű, Lázár János szerint ez nagyon sok. Januártól a két város között 100-ra gyorsítják a szerelvényt, most még csak 80-nal mehet.

Videóüzenetben válaszolt a hozzá beérkező kérdésekre, javaslatokra, panaszokra a vasútvillamos kormánybiztosa.

A menetidő rövidítésére vonatkozó kérdésekre úgy válaszolt, a járművek elvileg képesek a 100 km/h-s sebességre a vasúti pályán, így januártól „megpróbálják” majd így működtetni, de most csak a 80 km/h-s sebességre van engedély. Szerinte ugyanakkor gyorsítani úgy lehet, ha ritkítják a megállókat Szegeden, ezt támogatná, mert mint mondta, „20 perc a menetidő Szeged városában, ami nagyon sok”. Például ki lehetne hagyni a Pulz, a Bem és a Galamb utcai megállót. Viszont ezt „részben” meg kell beszélni az utasokkal és a MÁV-val.

Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője kezdeményezni fogja, hogy kerékpárt ingyen lehessen szállítani a tram-trainen.

A késésekkel kapcsolatban türelmet és elnézést kért, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy ez még csak a próbaüzem. Mint elmondta, januártól csúcsidőben 20, egyébként 30 percenként követik majd egymást a vonatok, „március 15-től pedig semmiféle hiba nem következhet be”.

Lázár JánosTram-train beruházás Hódmezővásárhely és Szeged között