Lázár sétány lett a Tóth malom utcából

Miután a kormányhivatal még mindig nem adta meg a használatbavételi engedélyét, valaki Lázár sétánnyá nevezte át a Tóth malom utca 100 millióért épített, már tavaly novemberben elkészült szakaszát.

Az ismeretlen az új utcanév változást nem hivatalos úton kezdeményezte, hanem valószínű polgári felháborodásának engedve egy kartonpapírra írta fel, s azt az utat lerekesztő egyik táblára szerelte fel akkurátusan.

Azt, hogy pontosan mi van rajta, csak a megpillantására lassító autósok tudják elolvasni.

Bár az utat nem nyitották meg, az év végén már számos autós erre rövidítette meg az Újvárosba, vagy onnét ide vezető utat, miután valaki szétszakította a lezárást megerősítő szalagot.

Az illegálisan áthaladt egyik autó nyoma a Tóth malom utca még át nem adott szakaszán

Az autós dolce vita addig tartott, míg a szalagot nem pótolták, illetve meg nem erősítették a torlaszt, leginkább a szennyvíztelep felőli táblák átmozgatásával.

A Tóth malom utcai, önkormányzati önerőből elkészült új út, ahogy azt már többször is megírtuk, lehetővé teszi majd a Szeged felé Újváros felől (és viszont) közlekedőknek azt, hogy ne kelljen átkelniük a Hódtói lakótelepen (vagy a Bajcsy-Zsilinszky utcán át – a fél városon). A szennyvízteleptől kétirányú lesz a forgalom, teherautók ezen a szakaszon csak a Szegedi út felől jöhetnek majd be, a TESCO aluljáró és a Síp utca felé vezető keskenyebb útszakaszon pedig csak személyautók közlekedhetnek majd. Az úttest egyébként elég széles a kétirányú forgalomhoz, hiszen nem a megszokott öt és fél, hanem hat méter széles.

Az útépítés csak az első üteme a beruházásnak, hiszen e mellé gyalogos- és kerékpárutat építenek, közvilágítást telepítenek, és ki is szélesítik azt.

Az új utat egyébként tavaly a kerékpárosok is felfedezték maguknak.

HódmezővásárhelyLázársétánytóth malom utcaVásárhelyvásárhelyi hírek