Lázár minisztériumában 600 ezret keres a fotós, egy futár még többet 

Közben az Építési és Közlekedési Minisztérium honlapján nem közöl híreket vagy fényképes beszámolókat, a tárca saját közösségi oldala pedig tetszhalott állapotban van. 

A Lázár János vezette szaktárca is feltette a napokban a kormány honlapjára a minisztérium azon szerződéseinek listáját, amiket nyár óta kötöttek külsős cégekkel és magánszemélyekkel. A felsorolásból kiderül, hogy a felsővezetői részvételével zajló események teljes helyszíni fotó és videódokumentációjával összefüggő feladatok ellátásáért havonta bruttó 600 ezer forintot fizetnek egy fényképésznek. A megbízási szerződés az év végéig szól. 

Különös, de ezekkel a felvételekkel nemigen lehet összefutni a kormány weboldalán. Kerestünk – de a többi szaktárcával ellentétben – az Építési és Közlekedési Minisztérium honlapján nincsenek hírek, így aztán fényképes tudósításokat és információkat sem találtunk. Van hivatalos Facebook oldala is a minisztériumnak, még a régi nevével, 100 követővel, de oda is csak egy borítóképet töltöttek fel még május 13-án, azóta semmit.

Három külsős futárt is alkalmaz a minisztérium közigazgatási államtitkársága. Közülük ketten havi 297 ezer forintért szállítják és kézbesítik az alkalmi jellegű küldeményeket. Az ugyancsak alkalmi jellegű, de speciális kezelést igénylő levelek és postai csomagok célba juttatásáért viszont havonta 700 ezer forintot fizet egy magánszemélynek Lázár János minisztériuma. Ez a megbízás októbertől december végéig érvényes. 

Építési és Közlekedési MinisztériumkormányLázár János