Lázár-Márki-Zay per: nem lehet mellőzni a tanú meghallgatását

A május 19-i elnapolás után ma folytatódott a Szegedi Törvényszéken Lázár János, mint magánvádló és Márki-Zay Péter, mint vádlott közötti rágalmazási per. Egy hónapja azért napolták el a tárgyalást, mert Lázár János nem jelent meg. Ez az eljárás megszüntetését vagy éppen a vád ejtését jelentette volna a törvény szerint, ám ügyvédje jegyzőkönyvbe mondta, hogy az ő téves védői tanácsát követve nem jelent meg Lázár a tárgyaláson, amit a bírónő elfogadott kimentési okként. Ma a Szegedi Törvényszék tárgyalás megtartását és tanúk meghallgatását rendelte el, szeptember 3-ára.

Rendkívül rövid volt a mai tárgyalás, ahol a tanácsvezető bíró bizonyítást rendelt el, amelyet tárgyaláson vesznek fel. A bíróság ezzel lényegileg azt mondta, hogy nem elég az ügyet másodfokon nyilvános ülésen tárgyalni, tárgyalásra van szükség a felek és a tanúk meghallgatása által. A valóság bizonyítása a Törvényszék szerint az első fokon nem volt kielégítő, ahogy Bakos Éva bírónő fogalmazott, részben felderítetlen. Éppen ezért az ügyben valóság bizonyítását rendelte el.

Márki-Zay Péter polgármester örült az új fejleménynek és annak, hogy most már másodfokon a Szegedi Törvényszék is elismerte azt, hogy ebben a rágalmazási ügyben nem lehet a vád alá helyezett személy tanúinak meghallgatását mellőzni. Ez a tanú Kendi Imre, a K’Art vezetője lesz. Továbbra is hangsúlyozta, hogy ő nem gyanúsította Lázár Jánost bűncselekmény elkövetésével, amikor azt mondta, hogy véleménye szerint része volt a K’Art csődjében.

Úgy tudjuk, hasonlóan pozitív a vélekedése a bizonyítással kapcsolatban Lázár János jogi képviselőjének is.

Meg szerettük volna kérdezni a tárgyalás után Lázár János véleményét is, ő azonban udvariasan, de nem szeretett volna élni a lehetőséggel.

bírósági perLázár JánosMárki-Zay Péterrágalmazás