Lázár Jánost is meghallgatták az újbudai ingatlanberuházás ügyében

Mint azt megírtuk, nyomoz a rendőrség Lázár János tavalyi kijelentése miatt, ami a valaszonline.hu oldalon jelent meg. A térség országgyűlési képviselője az Indexnek pénteken elmondta, őt is meghallgatta a rendőrség.

Lázár János a valaszonline.hu-nak 2020. októberében a Buda Gardens-ügy kapcsán a következőket mondta:

,,Nem, és mindegy, mit mond a rendőrség meg az ügyészség, az nyilvánvaló bűncselekmény volt. Egy ember, akit kineveztünk oda igazgatónak, visszaélt a közbizalommal és meg is lopta az államot. Ezen nem tompított, hogy kirúgtam őket és az sem, hogy az adásvétel megkötése után félmilliárd forinttal még megemeltük a vételárat. Utólag. Nagyon durva, valódi korrupciós ügy volt az. Én pedig vezetői hibát követtem el. “

Emiatt a kijelentés miatt 2020. október 25. napján feljelentést tett egy LMP-s újbudai önkormányzati képviselő, Kreitler-Sas Máté. A nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségtől átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

Lázár azt Indexnek a következőket mondta:

,,Engem meghallgatott a rendőrség ebben az ügyben december elején, a nyomozást ismeretlen tettes ellen újraindították, hogy milyen eredménnyel, azt természetesen nem lehet tudni, de a nyomozó hatóságok mindent megtesznek annak felderítése érdekében, hogy történt-e visszaélés ennek az ingatlanpanamának a kapcsán. Az én meggyőződésem szerint igen, és ezért tettem annak idején lépéseket is. Azt remélem, hogy a rendőrség megtalálja az elkövetőket, az ügyészség pedig vádat emel.”

Lázár Jánosnyomozás