Lázár Jánosnak annyi pénzt kell felhajtania Makóra, mint amennyiből idén Vásárhely gazdálkodik

Lázár Jánost bízta meg Makó polgármestere, hogy a Hagymatikum mellé tervezett szálloda befektetőjét és majdani üzemeltetőjét megtalálja. A vásárhelyi honatyának a fürdőfejlesztéshez is találnia kell néhány milliárdot.

Pénzt, befektetőt és a szállodaiparban jártas vállalkozást is találnia kell Lázár Jánosnak – utóbbiakra kapott megbízást Makó polgármesterétől február végén. A térség országgyűlési képviselője kiemelt feladatának tekinti, hogy Hagymatikumot kell fejleszteni, mellette szálloda építésére is szükség van. A Makó Híradó cikke szerint a két beruházás megvalósulásával ugyanis az a lehetőség áll a Maros-parti város előtt, hogy tíz éven belül utol fogja érni Gyulát a turizmus tekintetében.

Ami a számokat illeti, fürdőfejlesztésre 7 milliárd 124 millió állami forrásra lesz szükség a második, meghívásos közbeszerzés eredménye alapján, míg a szállodaprojekt több mint 8 milliárdos beruházást jelent. Összesítve nagyságrendileg annyi állami és magánpénzt kellene felhajtani a kormánypárti politikusnak, mint Hódmezővásárhely egész éves idei költségvetése.

HagymatikumHódmezővásárhelyLázár JánosMakó