Lázár János továbbra sem válaszol a leendő győri polgármesternek a város 650 milliós tartozásával kapcsolatban

Válaszra sem méltatták a frissen megválasztott polgármestert, a tartozást azonban követelik.

Pintér Bence még július 24-én levelet írt Lázár Jánosnak, miután a miniszter bejelentette, hogy Győr városától, Dézsi Csaba András polgármesteri ciklusának végére a MÁV-Volán cégcsoport 650 millió forintot követel – derült ki a város októberben hivatalba lépő polgármesterének bejegyzéséből.

A június 9-én megválasztott fiatal polgármester a levélben a követelés kérdésének tisztázása, a fejlesztési lehetőségek megtárgyalása végett személyes találkozót kért az építési és közlekedési minisztertől, azonban választ azóta sem kapott.

„Mi, győriek, – akiket a miniszter az ország legnagyobb bliccelőinek nevezett – a békés fejlődésben hiszünk. A júniusi választási eredmény is ezt mutatja: a fideszes közgyűlési többség és a polgármester békében dolgozzon együtt a város érdekében – ez a győriek akarata” – zárja közleményét Pintér Bence, aki a júniusi választásokon szoros küzdelemben győzte le fideszes ellenfelét.

Az ügy előzménye, hogy Lázár János szerint több város – köztük Hódmezővásárhely is – összesen 4,5 milliárd forinttal tartozik a Volánnak, amit be fognak hajtani. Az egyik ilyen Győr, amely állítása szerint 650 millió forintos elmaradásban van. A Volán és a város között a 2021-es és 2022-es elszámolás miatt van vita. Pintér Bence a megkötött szerződéseket és a vitatott elszámolásokat akarja látni, mert el tudja képzelni, hogy joggal vitatja a többletköltségeket a város. Augusztus 1-én ugyancsak levélben kérte az ügy részleteit a még regnáló fideszes városvezetőtől, Dézsi Csaba Andrástól, de még ő sem válaszolt.

Dézsi Csaba AndrásGyőrLázár JánoslevélPintér BencetartozásVolán