Lázár János: minél drágább az autópályamatrica, annál zöldebb lesz az ország

Tegnap megírtuk hogyan alakul az egynapos pályamatrica ára. A matricákkal kapcsolatosan számos kritika fogalmazódott meg, többen azt kifogásolták, hogy például Ausztiában a tíznapos matrica is jóval olcsóbb mint a magyar egynapos. A kritikákra csütörtökön reggel, az ÉVOSZ-szal megtartott közös sajtótájékoztatóján Lázár János azt mondta: jobban szeretnék, ha a választópolgárok inkább a tömegközlekedést preferálnák, ezért választották a közösségi szabályozáson belül a legmagasabb díjtételeket, amit az uniós szabályozás előírt.

„Tehát minél drágább az autópályamatrica, annál zöldebb lesz az ország, és annál kevesebben fogják használni a járműveket és annál kevesebben fognak az utakon közlekedni” – idézte a Magyar Nemzet az építési és közlekedési minisztert, aki többek között felhívta a figyelmet az ország– és vármegyebérletekre.

A sajtótájékoztató amúgy a már hatályba lépett állami beruházási törvény és a tervek szerint december 12-én megszavazandó építészeti törvény legfőbb célkitűzéseiről szólt. Ennek kapcsán Lázár János hadat üzent a nyugati építőipari cégeknek. Többek között úgy fogalmazott, hogy: „Magyarországon semmi keresnivalójuk sincs a külföldi építőipari vállalatoknak, s meg kell akadályozni, hogy külföldi építőanyagokkal dolgozzunk.” Arra a sajtóhírek szerint nem tért ki, hogy a kínai beruházásokkal mi a terv.

építkezéseképítőipari cégekLázár Jánospályamatrica