Lázár János- Márki-Zay Péter: fegyverszünetet kötöttek (?)

14 órakor a Bagolyvár étteremben találkozott Lázár János és Márki-Zay Péter, majd 16 órától közös sajtótájékoztatót tartottak a Hódtói Kossuth Zsuzsanna Pihenőparkban. Ez volt a két politikus első személyes találkozása négy év óta. Elmondásuk szerint fegyverszünetet kötöttek, és a város fejlődésére koncentrálnak együttműködésükkel.

Összejött a találkozó Lázár János és Márki-Zay Péter között. Először zárt ajtók mögött a Bagolyvár étteremben tárgyaltak, majd 16 órakor közös sajtótájékoztatót tartottak a Hódtói Pihenőparkban.

Fegyverszünet kötöttek, ezt jelentette be Lázár János és lényegileg erősítette meg Márki-Zay Péter is a sajtótájékoztató elején. Lázár azt mondta, ezt nem öncélúan tették, hanem hogy Hódmezővásárhelyen élőknek jobb legyen

Márki-Zay Péter azt mondta, építő jellegű kétórás beszélgetés folyt közöttük, április 3-án a harc befejeződött. Hosszú listával a kezében jött, fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban, amikkel kapcsolatban Lázár János folyamatosan képben volt. 3 ilyen ügyet találtak helyben, amivel az együttműködésük gyors sikereket eredményezhet:

  • Az Ipari park fejlesztése. Ezt a 37 hektáros területet kinőtték, ezek fejlesztése szükséges, mondta Márki-Zay;
  • A 117 km-es önálló kerékpárutak építése, ez egy folyamatban lévő eljárás, amit gyorsítani kellene. Ezzel a projekttel kapcsolatban beszélt a polgármester a külső-Rárósi út fejlesztéséről;
  • Szintén a Modern Városok Program eleme a hódmezővásárhelyi iskolák, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola, a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, valamint a Cseresnyés Kollégium energetikai felújítása, valamint fejlesztése. Ebben is fontos és időszerű az előrehaladás

Az előző projektetektől független, a hódmezővásárhelyi kórház kérdése. Márki-Zay Péter leszögezte, a város támogatja a kórházat, nem szeretné, ha rossz lenne a viszony a vezetés és az önkormányzat között. Lázár is azt mondta, a kórház nem lehet politikai téma.

Az országgyűlési képviselő szerint az együttműködéshez nagyvonalúságra is szükség van, ezt bizonyítja mindkettejük részéről ez a találkozó. Attól ugyanis, tette hozzá, hogy nem értenek egyet bizonyos kérdésben, együtt lehet működni és együtt kell dolgozni.

A Csengettyű közi lakások kérdése még nyitott. Azt kell átnézni, pontosan hány lakás ez, kik laknak benne jelenleg és miben kérik a kormányzat támogatását, az új kormány alakulása után.

Rendszeresen fognak találkozni, átnézik azt, amiben a város fejlődhet.

HódmezővásárhelyLázár JánosMárki-Zay Péter