Lázár János jelöltje lett a polgármester Csanádpalotán

A fideszes politikus által támogatott polgármester-jelölt magabiztosan győzött.

Perneki László 1026 voksot kapott, Dr. Debreczeni István 374-et. A képviselők választásáról egyelőre nincs fent információ a választás.hu-n.

A győztes jelöltről Lázár János úgy vélekedett: ,,Csanádpalota fontos választás előtt áll. Új korszakot nyithatunk, a széthúzás és veszekedés helyett a kiszámíthatóságra, fejlődésre, békére szavazhatnak az itt élők. Csanádpalota a mostaninál többet érdemel. Arra biztattam a csanádpalotai polgárokat, hogy vasárnap szavazzanak Perneki Lászlóra!”

Csanádpalotán azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület 2020 júliusában a feloszlásról döntött. Az időközi választást 2020. november 8-ra tűzték ki, de a voksolást a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megrendezni.

A polgármesteri posztért két független jelölt indul: a települést 2019 őszétől irányító Debreczeni István, aki nem írta alá év elején azt a levelet, amiben 15 környékbeli kistelepülés első embere jelezte, nem kérnek Márki-Zay Péterből az országgyűlési választási kampány során, valamint Perneki László, aki 2006 óta önkormányzati képviselő.

Csanádpalotapolgármester-választás