Lázár János tovább gyarapította földbirtokát

Egy szántót és egy legelőt vásárolt a batidai vadászkastély közelében, az államtól, ugyanazon a napon.

Nemrégiben tovább gyarapította földjei számát Lázár János miniszter, Vásárhely országgyűlési képviselője.

Ezúttal két kisebb földterületet is vásárolt, a batidai vadászkastély közelében, melyet egyébként is családtagjai földjei öveznek.

A budapesti Horváth Ákos Miklós ügyvéd által készített és ellenjegyzett idén július 17-én kelt egyik adásvételi szerződés szerint Lázár János az állami földeket kezelő Nemzeti Földügyi Központtól vásárolta meg a 4 605 000, azaz négymillió-hatszázötezer forintért a Nemzeti Földalapba tartozó Hódmezővásárhely külterület 01666/1. helyrajzi számú 3,8459 hektár 29,97 AK tehermentes legelőt.

Lázár János, mint vevő fizeti a szerződés szerint a földterület 20 ezer forintos értékbecslési díját, a 25 ezer forint+áfa ügyvédi díjat, és a 15 ezer forintos ügyvédi költségátalányt (ez az e-hiteles tulajdoni lapok, földhasználati lapok és az egyéb költségekből áll). Illetve fizeti az ingatlan-nyilvántartási kérelem 6600 forintos díját.)

Lázár János ugyanazon a napon, ugyanabban az ügyvédi irodában kötött vevőként adásvételi szerződést a Hódmezővásárhely külterületén lévő 01672/1. helyrajzi számú csupán 0,3385 hektár 11,78 AK értékű, tehermentes szántóra is. Ezért 1 105 000, azaz egymillió-százötezer forintot fizetett. De megfizette az ezzel a vásárlással kapcsolatos, egyébként az elsővel megegyező ügyvédi és egyéb költségeket.

A két földterület mérete nem haladja meg a 10 hektárt, így az a Nemzet Földügyi Központ a vonatkozó törvény értelmében nyilvános pályáztatás vagy árverés mellőzésével értékesíthette.

BatidaFöldLázár JánosNemzeti Földalapszántóvevő