Lázár János és Márki-Zay Péter is leszavazott

Mindkét politikus a részvételre buzdított. Az országos részvétel 25,77 százalékos volt 11 órakor.

Hódmezővásárhely kormánypárti jelöltje, Lázár János is leadta a szavazatát. A voksolásra elkísérték fiai és a felesége. Bejegyzésében azt írta, nemcsak a békére és biztonságra szavazott, hanem arra is, hogy „legyen jobb vidéken élni. Hogy érvényt szerezzünk annak a programnak, amely több fejlesztést biztosít a vidéki településeknek és több lehetőséget a vidéki embereknek. Köszönöm a választóimnak az eddig támogatást. Arra kérem Önöket, hogy ma mindenképp menjenek el szavazni, dacoljanak a lejárató kampánnyal és a rossz idővel is. Támogassák a Fideszt! Ez a körzet most az egész ország” – írta.

Márki-Zay Péter a kilenc órai mise után még gyorsan üdvözölte a jelenlévő polgárokat, barátait, ismerőseit. Ezután családjával átment a szomszédos Szent István Általános Iskolába, ahol az ellenzék miniszterelnök-jelöltje leszavazott. Az iskolában rengetegen voltak, sok helyi, akik szavazni jöttek, és számtalan sajtós, a kis teremben alig lehetett elférni. A voksolásra elkísérte felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia és már szavazókorú gyermekei.

Igazi kormányváltó nap van, nagyon bizakodóak – ezt mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vasárnap. Azt kérte, menjen el szavazni mindenki, ugyanis minden szavazat számít: ha kell, még mindig lehet mozgóurnát kérni, az időseknek segíthetnek a fiatalok a szavazóhelyiségekbe elutazni. „Egy szavazat eldönthet egy kerületet, eldönthet egy körzetet, egy körzet pedig eldönthet egy választást” – tette hozzá.

A szavazásra jogosultak 25,77 százaléka járult az urnákhoz 11 óráig, ez magasabb, mint a 2010- és a 2014-es részvétel, de 4 százalékkal elmarad a 2018-as mutatótól.

Lázár JánosMárki-Zay Péterországgyűlési választás