Lázár János az idősek és a gyermekek elleni bűnnek tekinti Vásárhelyen a közétkeztetés privatizálását

A térség országgyűlési képviselője egy rádióinterjúban azt mondta, hogy a városháza azt hirdeti magáról, hogy piacpárti, az szerinte az ő értelmezésükben annyit jelent, hogy privatizálnak és ellopnak mindent.

Lázár János egy interjúban az elmúlt 3 és fél év legnagyobb bűnének tekinti a közétkeztetés privatizálását. Az interjúnak ezt a részét közösségi oldalán posztolta.

A közétkeztetés privatizálását a hódmezővásárhelyi gyermekek és idősek elleni bűnnek tekinti az országgyűlési képviselő, és egyben azt is kérte a helyi Fideszesektől, hogy mindenképp próbálják ezt akadályozni és próbáljanak ellenállni.

Lázár szerint a privatizálással a gyerekeken és az időseken akarnak extra profitot realizálni, és az önkormányzat ezt hagyja, nem védi meg az iskolásokat és nem védi meg a közszolgáltatásokat. Lázár veszélyes dolognak gondolja a piaci szereplő beengedését és a piaci alapú szállítást.

2022 januárjától a Prizma Food Kft. végzi Hódmezővásárhelyen a közétkeztetést. A szerződés szerint 7 év határozott ideig, amit 3 évvel meg lehet hosszabbítani. Jövő őszig vállalták, hogy 2 főzőkonyhát fel fognak újítani, és a meghatározott közétkeztetési szabályok szerint fognak szolgáltatni. A beszerzések körülbelül 40%-át helyben szeretnék megvalósítani. A cég azt is vállalta, hogy a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának főzőkonyháját évi nettó 45 millió Ft bérleti díjért 24 hónap időtartamra bérli majd.

HódmezővásárhelyKözétkeztetésLázár János