Lázár János áll bármilyen elszámoltatás elé

A Telex készített interjút a térség országgyűlési képviselőjével. Lázár beszélt többek között arról, hogy a fővárost a kormány fejlesztette, Tarlós István, Budapest egykori főpolgármestere szerint a képviselő ,,megint nekiállt vagdalkozni.”

Az országgyűlési képviselő beszélt arról, „az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát” – utalva arra, hogy büntetve érzi-e magát 2018 óta.

Kifejtette véleményét az ellenzékről: „Az a baj, hogy az ellenzék semmi másról nem szól, csak arról, hogy ne Orbán Viktor vagy ne Lázár János. De hogy másnak mi van, arra nincs válaszuk.”

A 2019-es önkormányzati választással kapcsolatban elmondta, a nagyvárosok és a főváros elvesztését súlyos csapásnak tart. Hozzátette: ,,Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja.”

Szó esett a fideszes politikusok korrupciógyanús ügyeiről, így például Simonka Györgyről, akivel szerinte

„nem az a probléma, hogy itt van, hanem hogy idekerült. Mármint hogy közénk került.”

Lázár a párttársai és saját vitatott ügyeiben ugyanakkor állítja:

,,Nem létezik olyan ember, akitől én megijednék vagy félnék. És állok bármilyen elszámoltatás vagy bármilyen vizsgálat elé.”

A beszélgetés során kiderült az is, a politikus Mészáros Lőrinc vagyonosodását „támadási felületnek” látja, de védhetőnek is, mert szerinte az, hogy a nemzeti erőforrások nemzeti kézbe kerüljenek, egy helyes irány.

Tarlós István: János megint nekiállt vagdalkozni

Még ma délelőtt reagált Budapest egykori főpolgármestere arra, amiket Lázár János róla nyilatkozott. Egy kicsit szórakoztatónak találja azokat, amiket a képviselő mondott, de szerinte nem érdemes különösebben hozzászólni.

,,Úgy tűnik, hogy János megint nekiállt vagdalkozni, amire mindig hajlamos volt, és Budapestet soha nem szerette”

– mondta Tarlós István.

Lázár JánosTarlós IstvánVálasztás