Lázár János: a jelenlegi helyzet kaotikus

A tervek szerint új sávok, közlekedési megoldások kialakításával kívánják elérni, hogy a nem túl régen megvásárolt repülőtér megközelíthető legyen és be tudjon épülni Budapest közlekedési arculatába.

„Végre magyar kézben van a repülőtér! 2032-re elkészül a 3-as terminál” – jelentette ki Facebook oldalán Lázár János, akinek közlekedési miniszterként az lesz a feladata a magyar állam által nemrég megvásárolt Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúra-átalakításával kapcsolatban, „hogy az új és egyre növekvő forgalmat bonyolító légikikötő biztonságosabban és gyorsabban legyen megközelíthető”.

A tárcavezető szerint óriási tétekről van szó, mivel „a jelenlegi helyzet kaotikus. Akár egy koccanás is elég, hogy tömegek késsék le járataikat, vagy hogy a belvárosig duguljon be a főváros”, ezért van szükség a repülőtérhez vezető közlekedési lehetőségek és útvonalak átalakítására.

Terveik szerint új forgalmi sávok és felüljárók kiépítésével, illetve a buszsávok megfelelő bekapcsolásával fogják integrálni a budapesti közösségi közlekedés szerkezetébe a repülőteret. Céljuk, hogy az átszervezést és az építkezéseket úgy tudják megoldani, hogy a projekt ne bénítsa meg a főváros közlekedését.

infrastruktúraközlekedésLázár JánosLiszt Ferenc Repülőtérterminál