Lázár János a homoszexualitást tartja problémásnak a bicskei gyermekotthon volt igazgatójával kapcsolatban?

Arról az emberről beszélt, akit pedofíliáért, szexuális erőszakért ítéltek el. Legalábbis erről beszélt a miniszter egy sajtótájékoztatón. Lázár azt mondja, ő nem mosott össze semmit, ám a képzettársítása mégis ijesztő.

Egészen pontosan azt mondta Lázár, hogy:

Az azért egy fontos és súlyos kérdés lesz, és meg fogja osztani a társadalmat, hogy amikor a Fővárosi önkormányzat ezt az embert 2010 előtt kinevezte, akkor ők pontosan tudták, hogy homoszexuális.

Lázár szerint ez számos, a társadalmunkban komoly vitákat elindító kérdést fog felvetni.

Jól értjük? Az a baj, hogy homoszexuális? Ebből egyenesen következne annak a fokozott veszélye, hogy pedofil? Ugye jól értjük azt, ahogy erre ezután egy kérdés is vonatkozott a sajtótájékoztatón, hogy a homoszexualitás itt már konkrétan össze lett mosva a pedofíliával, azaz jelen esetben a szexuális erőszakkal?

Persze Lázár kijelentette egy későbbi kérdésben, hogy ő ebben nem foglalna állást, azonban ezt lehet-e másként értelmezni, mint hogy az igazgató kinevezése már eleve indokolatlan volt, és nem azért, mert szexuális erőszakot követett el, hanem azért, mert homoszexuális.

Amikor az ország már (pár) száz éve túllépett azon, hogy valaki kinevezésének ne lehessen mércéje az illető vallása, vagyoni cenzusa, akkor most Lázár mondatából vészesen következhet az, hogy de a szexuális irányultsága ezentúl igen? Mert V. Jánosról, nagyon helyesen a bíróság megállapította, hogy bűncselekményeket követett el. Pedofil, szexuális erőszaktevő. Ám ez nem a szexuális irányultságából következett, aki ezt összemossa, az nagyon veszélyes folyamatokat indíthat el.

Szomorú, hogy egy miniszter ennyire összemos két, egymástól független dolgot, hiszen kiskorúakkal szembeni szexuális erőszaktevő bizony van a heteroszexuálisok között is. Mert ez miben különbözik attól, mint például Amerikában, hogy a ,,fekete hajlamosabb a bűnözésre”, vagy épp mondott már olyat politikus Hódmezővásárhelyen, hogy a közmunkásnak délután háromkor nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni.

Lázár János rosszul gondolja: arról nem kell társadalmi vitát nyitni, hogy vajon a homoszexuális az nagyobb eséllyel pedofil-e. Nincs erre mértékadó tanulmány, mint ahogy arról is teljesen felesleges vitát nyitni, hogy a Föld lapos-e.

Normális országban egy ilyen nyilatkozat lemondással járna. Mert rendben, fogadjuk el, hogy Lázár János agya nem mossa össze ezt a két dolgot, mint ahogy elmondja, hogy erre a cselekedetre és a kegyelemre nincs bocsánat, mint ahogy azt is, hogy K. Endrének nem szabadott volna kitüntetést adni, mint ahogy V. Jánosnak sem. Rendben, Lázár fejében mondjuk, hogy rendben vannak a dolgok. De más választópolgárokban a kijelentései veszedelmes folyamatokat indíthatnak el.

Hallgassák meg önök is Lázár Jánosnak, egyébként az új tarifarendszerről szóló sajtótájékoztatóján elhangzott szavait:

Amikor a volt igazgató homoszexualitásáról beszél, az innen következik:

Borítókép: Lázár János Youtube csatornája

bicskei gyermekotthonLázár Jánospedofil-botránysajtótájékoztató