Lázár hiába állítja, a tervezet szerint több mint 3 milliárd forintot kap Vásárhely az államtól

Megkértük az önkormányzattól azt a táblázatot, amiből kiderül, hogy a T/04181. törvényjavaslat alapján 2024-ben mégis kap állami támogatást Hódmezővásárhely. Lázár János csütörtökön arról beszélt, hogy ha Márki-Zay Péter lesz a polgármester, a város nem kap támogatást.

A magyar kormány mégiscsak támogatja a vásárhelyieket, a térség országgyűlési képviselője hiába állítja, hogy egy fillért nem kap a város – derül ki abból táblázatból, mely az állami támogatásokat mutatja, pontosabban a 2024-es tervezetet.

Ebben az olvasható, hogy például a hivatal működésére 692 millió forintnyi támogatást szán a kormány, de például a zöldterület gondozást 60 millióval, a közvilágítás üzemeltetést 160 millióval, közutak fenntartását 104 millióval támogatná az állam jövőre.

Az is kiderül, hogy óvodaműködtetésre 113 millió forint érkezhet és összesen köznevelési feladatokra 802 millió van betervezve. A szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatokra 1,2 milliárd forint támogatásra számíthat Hódmezővásárhely jövőre és kultúrális feladatokra is 157 milliót adnának.

Mindezzel együtt ez 3 milliárd 97 millió forint, erre mondta tegnap Lázár János, hogy nem kapja meg a város, pedig a tervezetben szerepel.

Ehhez kapcsolódik az, hogy éppen ezen a héten írta alá a támogatásokat a civil- és sport szervezetek képviselőivel Márki-Zay Péter, többek között Horváth Zoltán fideszes képviselővel, a HFC elnökével is. A polgármester szerint ez a kultúra az, ami nem nézi ki milyen politikai elveket vall, hanem azt, hogy ki mit tesz.

A táblázat jobb kattintás, kép megnyitása új lapon művelet után nagyítható:

HódmezővásárhelyköltségvetésLázár JánosMárki-Zay Pétertámogatás