Lázár: ,,ha magát ez boldoggá teszi, akkor Putyint agresszornak tartom”

Mi a különbség aközött, hogy agressziónak tartja, hogy lerohanták Ukrajnát, és hogy magát Putyint tartja-e agresszornak? Ha magát ez boldoggá teszi, akkor Putyint agresszornak tartom – zajlott le a párbeszéd a hvg.hu riportere és Lázár János között Földeákon.

A hódmezővásárhelyi-makói térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje a földeáki fórumon úgy fogalmazott, hogy túl nagy a függőség gáz szempontjából az oroszoktól. A HVG ezután arról kérdezte Lázárt, hogy Putyint agresszornak tartja-e? Lázár János szerint amit az orosz elnök mostanában csinál, az nem túl biztató.

Azt agressziónak tartom, hogy lerohanták Ukrajnát, mert azt gondolom, számos olyan kérdés van, amit tárgyalásos úton meg lehetett volna oldani.

Ezután kérdezett rá a HVG, hogy mi a különbség aközött, hogy agressziónak tartja, hogy lerohanták Ukrajnát, és hogy magát Putyint tartja-e agresszornak? Erre válaszolta Lázár, hogy ha magát ez boldoggá teszi, akkor Putyint agresszornak tartom.

Hozzátette: „én azt gondolom, Oroszország agressziót követett el Ukrajnával szemben, és az egy nagyon súlyos probléma, hogy megtámadtak egy olyan országot, amely független akar lenni. Örülök, hogy az Európai Unió most minden olyan ország mellett kiáll, amely független akar lenni, mert ha Ukrajnának jár a függetlenség, és a szabad döntési jog, hogy hogyan akarnak élni, akkor Magyarországnak is jár, és Lengyelországnak is”.

A HVG felvetette, hogy Lázár keményebben fogalmaz az orosz támadással kapcsolatban, mint a kormány. Erre annyit közölt: ő nincs is a kormányban, így például nem neki kell menedzselni a gázszerződéseket.

FöldeákHVGLázár János