Lázár bejelentette: 2026-ban nem indul el egyéni körzetben

Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben – közölte vasárnap este Facebook oldalán Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Úgy fogalmazott, büszke ,,az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra,” ugyanakkor életének ezt a korszakát most lezárja. A ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem lesz, de ,,a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra.”

Hozzátette, Hódmezővásárhelyen gyökeres változásra van szükség: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Szerinte ,,csak a vásárhelyieken múlik, hogy idén nyáron elindítják-e azt a változást, amely 2026-ban kiteljesedhet.”

Márki-Zay Péter: kérlek, ne hátráltasd tovább a város fejlődését

Lázár János bejegyzéséhez hozzászólt Hódmezővásárhely polgármestere. Márki-Zay Péter azt írta, a döntés hátterét talán egyszer a nagyközönség is megismeri, ,,addig is reménykedünk, hogy közéleti szerepvállalásod hátralévő idejében az eddigiekkel szemben nem a családod, hanem a tágabb közösséged fogod gyarapítani.”

Meglátása szerint Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozza az elmúlt években megindult fejlődést.

Felidézte, 2019-ben a helyi Fidesz felkérte, hogy induljon el ellene város polgármesteri tisztségéért, de akkor kitért ez elől. Márki-Zay szerint most, – két évvel azután, hogy a körzetben legyőzte őt, – miután bejelentette, hogy képviselő már nem lesz, itt a lehetőség, induljon el Lázár a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen.

Márki-Zay Péter reméli, a fideszes képviselő bármilyen döntést is hoz, mostantól a közösséget gyarapítja.

4. számú választókerületCsongrád-Csanád megyei 4. számú egyéni választókerületHódmezővásárhelyLázár JánosMárki-Zay Péterországgyűlési választásparlamenti választás