Lázár arra törekszik, hogy mindenki képviselője legyen

Kimaradunk-e a háborúból, vagy sem; a Fidesz-kormány segített a bajbajutottakon, Márki-Zay Péternek korlátlan erőforrásai vannak; meg kell vizsgálni a rabszolgatörvény hatásait – többek között ezekről beszélt a makói Szent István téren megtartott fórumán kedden Lázár János.

A fideszes képviselőjelölt a helyszínre érve elsőként Márki-Zay Péter plakátjával viccelődött, mondván, az a földön van, ha pedig feltolja a villanykarón, akkor leesik.

Mondandóját azzal kezdte, eredetileg az eredményekről, fejlesztésekről kellene beszélnie, de ezt Putyin felülírta. Így most az a kérdés, hogy a háború hogyan végzik majd, Magyarország az elhúzódó válságból kimarad, vagy sem, kimaradunk a háborúból, vagy sem, ezért nem mindegy ki vezeti az országot. Lázár János úgy tudja, Márki-Zay Péter tárgyalt az ukránokkal, de szerinte aki fegyvert szállít oda, az veszélyezteti Magyarországot. Úgy véli, téved az, aki azt hiszi, minket nem érintenek a harcok, hiszen kb. 150 ezer kárpátaljai magyar él ott.

Szerinte új világrend születik, új szövetségek köttetnek. Ezek során racionálisan kell dönteni, érdekből, nem pedig emocionálisan. A Fidesz jelöltje hozzátette, lebénul az ország, ha elzárják a gázt az oroszok.

Három fő szükségletet jelölt meg a következő időszakra: legyen béke, legyen gáz, üzemanyag és elegendő élelmiszer. Kifejtette, bár az Aldiban, vagy a Lidl-ben vásárolunk, az alapvető élelmiszerek több mint fele behozott, pedig meg tudnánk termelni mi magunk is az élelmiszert és 20 millió embert tudnánk ellátni.

Felhívta arra is a figyelmet, a covid alatt az állam támogatásokat adott, országosan segített a vállalkozásoknak, valamint adókedvezményeket és a 13. havi nyugdíjat biztosította. Hozzátette: a jelenlegi kormány ad, míg Gyurcsányék csak elvesznek.

Rátért körzetbeli ellenfelére, miszerint Márki-Zay Péternek miniszterelnök-jelölként korlátlan erőforrásai vannak, médiatámogatása és rengeteg pénzt költ el facebookos hirdetésekre – Lázár itt feltette a kérdést, honnan vannak ez a források? Elmondta, ők, – mármint a Fidesz, – a személyes találkozásokban hisznek. Elmondta, ő nem folytat negatív kampányt, nem Márki-Zay ellen kampányol, hanem saját maga mellett. – Arra törekszem, hogy mindenki képviselője legyek, miközben Márki-Zay Péter mindenkit csak sérteget – fogalmazott Lázár János.

Ennek kapcsán közölte, a Fidesz-kormány a magyarok képviseli, pl. a rezsicsökkentéssel, devizahitelesek megsegítésével, a hatósági árakkal. Védjük azokat is, akik nem ránk szavaztak – tette hozzá.

Fotó: Bottyán Róbert

Egy középkorú úr kérdésére elmondta, a koronavírus elleni védőoltás az életveszélyt elhárítja, de megérti azokat, akik oltatják be magukat. Szintén neki válaszként kifejtette: legalább 110-130ezer forintos minimum nyugdíjat kellene meghatározni, de ezt a fideszes párttársai közül nem mindenki támogatta.

Egy hölgy a rabszolgatörvény eltörlését kérte Lázártól. A képviselőjelölt elmondta, meg kell vizsgálni a törvény társadalmi hatásait, ezt úgy néz ki, a törvényalkotó annak idején nem mérte fel. Megdöbbentőnek találta, hogy a törvény ellenére a makói Continental gyárában milyen intézkedéseket hoztak.

A hétfői, Makón tartott ellenzéki fórumról Lázár mindössze annyit mondott: attól a létszámtól nem kell megijedni.

kampányLakossági fórumLázár JánosMakó