Látványos légifelvételen: az üres nemzeti konzultációs ívek beterítették a Kossuth teret

Csütörtökön közel 2000 négyzetmétert borított be a korábban összegyűjtött, érvénytelen konzultációs ívekkel az aHang a Kossuth tér előtt. Mint fogalmaztak, az országház előtti akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a közpénz milliárdokból finanszírozott pártpropaganda érvénytelenségére és hazugságaira.

A leterített “propagandaszőnyegre” az esemény során a “Szuverenitás?” feliratot is felfestették ciril betűkkel, üzenve Szijjártó Péternek: “talán ha a szuverenitásunk védelméről szóló konzultációra költött közpénz milliárdokat a külügy kibervédelmére fordította volna, akkor lehetne valódi szuverenitásvédelemről beszélni”.

A civil szervezet a tegnapi napon közzétett egy látványos légifelvételt, amely bemutatja, hogy borították be az aHang aktivistái a Kossuth teret, valamint a magasból látható az egész felfestett Суверенитет?” felirat is – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot az aHang.

Az ívek között ott volt kicsivel több mint 3 ezer vásárhelyi kitöltetlen konzultációs ív is, amelyet Márki-Zay Péter és mozgalmának aktivistái és Szentirmai Csaba adott át februárban.

aHangkonzultációKossuth térMárki-Zay Péternemzeti konzultáció