Lakossági fórum a Hódtóban

Gyutay Katalin és Mester János lakossági fórumát tartották tegnap délután a Hódtóban. Annak ellenére, hogy például Gyutay Katalin képviselő social-média felületein milyen sok lakossági kifogás, kritika érkezik, kevesen vettek részt az eseményen.

Márki-Zay Péter polgármester rögtön a kezdet kezdetén elmondta, hogy régi szokás, hogy a fórum helyszínén füvet nyírnak a kollégák az összejövetel előtt, de most csúszott egy napot a munkaszüneti hétfő miatt, úgyhogy a mai nap lesz lenyírva a fű a Hódtóban.

A polgármester elmondta azt is, hogy egy, a megyei jogú városokat összehasonlító listában Hódmezővásárhely kiemelkedően szerepelt, Szeged mögötti helyezést ért el. Az összeállítást a lakosok véleménye alapján állították össze.

Beszámolt arról is, hogy a majális nagyon jól sikerült, és ráadásul a város mindössze 280 ezer forintot költött az esemény megszervezésére. Mindenki megtalálhatta a maga szórakozását és a kempinget is 800-an látogatták meg, ahol senki nem vetette fel a kérdést, hogy miért is újították fel azt. Ráadásul a strand idén nyáron fog teljes kapacitással működni, akárcsak a kemping.

„Annak ellenére működik jól a város, hogy a feleségem nem dolgozik a városházán, hanem inkább önkénteskedik” – mondta a polgármester, célozva arra, hogy felesége önkéntesen ételt oszt, szemetet szed, és majálison ingyenes ládacsúszdát szervez a vásárhelyi gyerekeknek.

Beszélt arról is, hogy a közvilágítás javítása a cél, Öreg-kishomokon már sikerült elérni, hogy a szervízút kivilágítása működik. De elmondta, hogy az elmúlt években 100 milliós játszótér-felújításba kezdett a város, óvodákra, bölcsődékre költöttek, hogy Vásárhely családbarát jellegét erősítsék.

„A gyerekeknek sok jót biztosít a családbarát, zöld, biztonságos város”. – mondta a polgármester, aki azt is elmesélte, hogy a majálison olyan családokkal is találkozott, akik Szegedről költöztek Vásárhelyre.

Gyutay Katalin képviselő röviden beszámolt az újvárosi körzet tevékenységéről.

Elmondta, hogy lakossági kérésre padot és asztalt helyeztek el éppen arra a játszótérre, ahol a fórumot tartják, de beszámolt az apró fejlesztésekről is, út és járdajavításokról, ahogyan a civilekkel közös ATEV-elleni aláírásgyűjtésről is, aminek köszönhetően megszűnt a bűz a városban.

A kiserdősori földút javításában is közreműködött, ahogy a Tuhutum utca kiszélesítése is az ő munkájának köszönhető. A Nakai köz vízelvezetését az idei képviselői keretéből oldják majd meg, ahogyan a tavalyi keretből a Visszhang utcai olvasókör felújítását is, vagy az újvárosi gyermekorvosi rendelők légkondicionálását.

Képviselő asszony lakossági jelzés nyomán közreműködött a Síp utcai, Makói úti és a Csomorkányi utcai közvilágítás rendbetételében. Közbenjárt, hogy a Volán-buszok ne hajtsanak be a Vörösmarty utcába, mert a lakosok szerint a túl keskeny utca burkolatát teljesen szétverik. Éppen ezért Gyutay Katalin abban is közbenjárt, hogy ezt az utcát kiszélesítsék.

Támogatja azt a lakossági kérést is, hogy az újvárosi játszótérre baba-mama hintát szeretnének, és további padokat.

A képviselő elmondta, hogy lakossági kérésre kerékpártartót helyeztetett el a Síp utca végén, ám úgy tűnik a lakosok nem használják azt.

„Számos ilyen apróságot kértek a lakosok, amelyek nem nagy dolgok, de a lakosok komfortérzetét javítja.” – mondta Gyutay képviselő.

A képviselő asszony elmondta, hogy telefonon keresik a legtöbben, minden kérésre igyekszik a leggyorsabban válaszolni.

Mester János is várta a kérdéseket a fórumon. Beszámolt a Belváros fejlesztéseiről, és elmondta azt is, hogy a legutóbbi lakossági fórumán a lakosok kutyafuttatót kértek a körzetbe, ennek építése már folyik, rövidesen kész, a Somogyi domb melletti téren.

Beszámolt arról is, hogy a QTA rendszerben rögzített kátyúkat a város kijavíttatta a belvárosban, és a közeljövő terveit is vázolta, a belváros fejlesztésének következő etapját, az Ó-templom körüli és a Sarokház előtti tér felújítását.

Fejes Péter, mint a szomszédos körzet képviselője is részt vett a fórumon, és szomorúságát fejezte ki azért, mert kevesen vettek részt személyesen a fórumon.

Gyutay KatalinLakossági fórumMárki-Zay PéterMester János