Lakástörvény: újabb fideszes kritika – a beterjesztő is esetleg módosítana

Ezúttal Papp László, Debrecen Fideszes polgármestere mondta az RTL Klub Híradójának, hogy a lakástörvény jelenlegi módosítási javaslata, az megítélése szerint elfogadhatatlan, ő maga sem ért vele egyet. A javaslatot benyújtó képviselő megvizsgálna bizonyos módosító javaslatokat, ám azt mondta, nem a Budai Várnegyedben élő kormányközeli emberek miatt hoznák meg a módosítást.

Az önkormányzati bérlakásokat érintő törvénymódosítással mi is több helyütt foglalkoztunk már. Ezúttal az RTL Klub Híradójának mondta el Papp László, Debrecen Fideszes polgármestere, hogy nem ért egyet a javaslattal, amelynek elfogadása esetén szerinte több milliárdos vagyonvesztést okozna Debrecennek. Hozzátette azonban, hogy a javaslatról még egyeztet a kormány az önkormányzatokkal.

Böröcz László, a javaslat jegyzője azt mondta az RTL Klubnak, hogy a javaslatokat természetesen megvizsgálják, és amennyiben úgy látják, hogy ez összhangban van a törvény céljával, vagy javít magán a törvényen, akkor még az is előfordulhat, hogy elfogadják őket.

A képviselő szerint, írja a HVG, a polgármesterek kivennének bizonyos ingatlanokat a privatizációval érintettek köréből, de részleteket nem árult el. Azt pedig visszautasította, hogy a budai Várnegyed kormányközeli lakásbérlői kedvéért hoznák ezt a törvényt.

A mai napon az országgyűlés gazdasági bizottsága megszavazta a javaslatot, így az az országgyűlés plénuma elé kerülhet.

bérlakásBöröcz Lászlólakásönkormányzati lakáspapp lászlótörvényjavaslat