Lakásért mentek ma a legtöbben Márki-Zay Péter fogadóórájára

Számos vásárhelyi lakos szeretett volna személyesen beszélni a polgármesterrel, közülük legtöbben anyagi helyzetük miatt kértek segítséget. A legtöbben lakást kértek.

Márki-Zay Péter az Időben c. műsorban – amit ma este láthatnak a Vásárhelyi Televízióban a Híradó után – azt mondta: szívszorító látni mennyi szegény ember van, annak ellenére, hogy Vásárhely nem a legszegényebb település.

A polgármester beszámolt arról, hogy skate-park ügyében kereste fel egy asszony, aki elmondta, hogy a férje már Angliában dolgozik, ő is követni fogja kisgyermekükkel. „Végtelenül szomorú, hogy a vásárhelyiek mennek el – érdekes módon valamiért nem Oroszországba, Kínába vagy Törökországba, hanem Nyugatra, a szabadság és a megélhetés miatt. A szívem szakad meg ilyenkor.”

Márki-Zay Péter azt is elmondta, hogy nagyon sokan keresték fel a mai fogadóórán lakhatási gondokkal. Hárman is jöttek a hajléktalanszállóról, közöttük egy olyan 68 éves férfi, aki miután elvált és eladták a közös lakást volt feleségével, utcára került és bár nem is a legalacsonyabb a nyugdíja – 138 ezer ft, mégsem talál olyan lakást, amit fent tudna tartani.

– Sajnos nem tudunk mindenkinek segíteni – mondta a polgármester. – Akinek tudtunk adni segélyt, adtunk. Éppen ma döntött a tíztagú bizottság 10 darab lakásról. De sajnos 80-an igényelnek szociális lakásokat. Éppen azért nem a polgármester dönt a szociális lakásokról, hanem egy 10 tagú testület, hogy ne fordulhasson elő semmilyen korrupció, itt sem.

Márki-Zay Péter elmondta azt is, hogy nemrégiben megemelték a szociálisan rászorulók támogatásának keretét, idén is – a kormány rossz gazdaságpolitikájának következtében megemelkedett energiaárak mellett is – támogatják a rászoruló időseket 10 ezer forinttal, megemelték a rászoruló gyerekek karácsonyi utalványát, az eddigi 4 ezer forintos helyett, idén 10 ezer forintos utalványokat kapnak, a közmunkások is eddig 5-6 ezer forint értékű ajándékcsomagot kaptak, idén ők is 10 ezer forintos utalványt fognak kapni.

A polgármester kihangsúlyozta: „mi nem Mindszent vagy Mártély adósságát akarjuk kifizetni, nem az energiaipart akarjuk gazdagítani, hanem a rászorulókról szeretnénk gondoskodni”

fogadóóraHódmezővásárhelyMárki-Zay Péterszociális lakásszociális támogatás