Labdarúgó Eb: nyertünk, reménykedhetünk

Az utolsó, de tényleg az utolsó pillanatban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a magyar labdarúgó válogatott Skóciát a Németországban zajló Európa-bajnokságon. Ami azt jelenti, hogy 3 ponttal a csoport 3. helyén végzett, és mivel a 4 legjobb csoportharmadik is továbbjut, lehet reménykedni, de még semmi nem biztos.

A magyar válogatott 0 ponttal, a skótok egy döntetlennel várták a csoport záró összecsapását, és mindkét csapat inkább óvatos volt, egészen körülbelül 70 percig nem alakult ki játék. Amikor is egy beadás után Varga Barnabás maradt a földön, hosszú percekig kellett ápolni, majd szerencsére magához tért, arcában több csont eltört, agyrázkódást szenvedett, és nagy valószínűséggel műtét vár rá.

A magyar csapat, Vargáért is, de magasabb fokozatra kapcsolt, ami az utolsó 10 percben csúcsosodott ki helyzetekben. Csoboth Kevin (aki korábban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatában is focizott) először kapufára rúgott egy ziccert, majd az utolsó lehetőségként egy szögletből kifejelt labdát juttatott a kapuba. Az akció úgy zajlott, hogy Ádám Martinnak a saját tizenhatoson belüli szerelése után megindultak, és éppen Csoboth tálalt Sallai Roland elé, Sallai labdájára remekül érkezett Csoboth, aki körülbelül 11 méterről a jobb alsóba gurított.

A magyar válogatott ezzel 3 ponttal a csoport harmadik helyén végzett, és mivel a hat csoport négy legjobb 3. helyezettje is továbbjut, reménykedhet.

Ehhez a következő csoportokat kell nézni:

  • A mai napon Spanyolország-Albánia és Horvátország-Olaszország meccs lesz. Se a horvátok, se az albánok ne nyerjenek (illetve egy 3 gólnál nagyobb horvát győzelem is jó);
  • Holnap Anglia-Szlovénia és Dánia-Szerbia. A szlovénok ne szerezzenek pontot, A szerb-dán ne legyen döntetlen;
  • Szerdán Csehország-Törökország és Georgia-Portugália. Georgia ne nyerjen, és Csehország se, de ha mégis, akkor kettőnél több góllal.

A három, számunkra szerencsétlen eshetőségből egy még be is következhet egyébként. Látható, bonyolult a képlet, de a magyar válogatottnak van esélye a továbbjutásra.

Csoboth KevinLabdarúgó Ebválogatott