Kutyát is fogadtak örökbe a vásárhelyi állatvédők nyílt napján

Topit, a kutyust már a szombati nyílt nap elején elvitte haza egy kishomoki család az aranyági menhelyről, hogy az örökbefogadás előtt megszokja az új környezetet.

Izgatott kutyusok ugattak, csaholtak izgatottan és önfeledten, s kíváncsi cicák figyelték a látogatókat a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete mai nyílt napján. Nem csoda, hiszen végre valami történt, új izgalmak jelentek meg a láthatáron számukra.

A kutyusok közt akad olyan, mely 2020 óta él az egyesület aranyági menhelyén, de akadt olyan is, melyet négy hónapja tettek át eddigi gazdái a kerítésen. Zsozsó szabadon rohangált a zárt udvarban, kíváncsian el-, majd előbújva.

Virsli azonban még egy kennelből figyelte, hogy kik és érkeztek.

A nyílt nap elején már szerencséje volt Topinak, ugyanis a kutyust kinézte magának egy kishomoki család. Az eb békésen tűrte, hogy nyakörvet tegyenek a nyakára, majd megfeszítve a pórázt, máris boldogan indult útnak.

– Volt egy németjuhász kutyusunk, de tizennégy évesen sajnos elhagyott bennünket. Majd két év után most értünk el odáig, hogy kell nekünk egy másik kutya – indokolta a családjával érkezett  Gábor-Nagy Tünde, miért gondolták, hogy örökbe fogadják Topit, mellyel az első pillanatban szemmel láthatóan egymásba szerettek. – Nagyon nagy állatbarátok vagyunk, van egy szintén örökbe fogadott cicánk, úgy gondoljuk, hogy kell ezeknek az állatoknak még egy esélyt adnunk: kell egy család, kell egy otthon nekik is. Szerintünk ők is megérdemlik mindezeket.

Topinak leendő lakhelyén egyébként csak a szemközti telken él másik kutya, a két szomszédoson nem.

– Főképp azért fontosak számunkra az ilyen nyílt napok, hogy megismertessük az embereket az menhellyel és az itt folyó munkával és a környezettel – árulta el Kúsz Olivér, aki hozzátette: néhány hónapja dolgozik itt közfoglalkoztatottként, azóta ez lesz az első örökbefogadás a menhelyen. – Úgy érzem az örökbefogadás nem annyira érdekli az embereket, inkább elmennek és vesznek egy kutyák maguknak. Pedig szerintem fontosabb lenne, hogy az örökbefogadással támogassák az állatmenhelyeket, hiszen nálunk is élnek olyan kutyák és macskák, melyek évek óta itt vannak, minden napjukat a cicaházban vagy a kennelben töltve – mondta. Úgy látja, hogy a városban sok a kóbor kutya, de még több a kóbor macska. Véleménye szerint a legfontosabb a kutyák és a macskák ivartalanítása volna, a kóbor állatok számának csökkentése érdekében.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete aranyági menhelyén jelenleg – Topi nélkül – öt kutya és tizenhat macska vár a sorsára, azaz új gazdájára.

állatvédőkaranyágHódmezővásárhelyo Állatvéddők Egyesületekutyamacskamenhelynyílt napörökbefogadásVásárhely