Kutyahírek a világból: keleten elkobozzák, nyugaton kötelező lesz sétáltatni őket

Elkobozzák az összes háziállatként tartott kutyát az észak-koreai hatóságok Phenjanban, az ország fővárosában. Németországban viszont rendelet készül arról, hogy naponta kétszer kell sétáltatni az ebeket.

A dél-koreai lapinformációk szerint azért adott utasítást Kim Dzsongun az állatok elkobzására, mert a kutyatartás „nyugati dekadencia” és „egy burzsoá ideológia alapján folytatott divat.”

„Az átlagos emberek disznót és haszonállatokat tartanak otthon, kutyákat csak a legmagasabb rangú tisztségviselők és a gazdagok tartanak, ami ellenérzéseket vált ki a lakosságból” – kommentálta a döntést egy észak-koreai lakos a lapnak.

Dél-koreai értesülések szerint az is előfordulhat, hogy levágják a kutyákat és felszolgálják őket élelmiszerként, Észak-Koreában ugyanis a nemzetközi szankciók és a koronavírus következtében bezuhant kereskedelem miatt országos éhínség ütötte fel a fejét. Az amerikai New York Post felidézi: Észak-Koreában elfogadott és elterjedt dolog a kutyaevés. 

Egy németországi tervezett rendelet szerint a kutyáknak legkevesebb napi egy óra mozgást kell biztosítani tartási helyükön kívül, és ehhez legalább kétszer kell sétáltatni őket.

A kutyatartóknak arról is gondoskodniuk kell, hogy az állat ne legyen egész nap egyedül. A gazdának vagy más gondozónak “naponta többször” kell külön foglalkoznia az ebbel – írja a tervezet, amelyet a napokban küldtek meg egyeztetésre szakmai szervezeteknek és a tartományi kormányoknak, és várhatóan 2021 elején hirdetnek ki.

kutyaNémetország