Kútvölgyre is jutott a vásárhelyi ingyen ebédből

Egy harmadik kondért is be kellett állítani a Tabáni Olvasókörben rendezett mai ételosztásra. 150 adagot házhoz vittek az önkéntesek, 150-et helyben osztottak ki. Kútvölgyre Márki-Zay Péter és felesége vitte ki az ebédet.

– Nekem nagy segítséget jelent, s örülök neki, hogy idehaza kaptam meg az ételt, ugyanis rosszak a lábaim. Bármit is csinálok, idővel le kell ülnöm, ezért mással kell elkészíttetnem hét közben a reggelit, vacsorát és néha egy kis főtt ebédet is. Rózsika nem csak főz, de mos is rám és segít. Elég keservesen jövök ki a nyugdíjamból – mondta a Kútvölgyön lakó Csordás Lászlóné Várkonyi Erzsébet, akinek Márki-Zay Péter és felesége szállította házhoz a vasárnapi ingyen ebédet.

– Minimális közmunkából élünk, s máshonnét biztosan nem kapnánk ebédet – mondta a szintén Kútvölgyön lakó Czucziné Tóth Rozália. Hozzátette, az ingyenes ételosztásról a postaládákba eljuttatott szórólapokból értesült. – Bán László, a boltos kérdezte, hogy miért nem kértek, hiszen alig tudtok megélni? Végül ő is intézte nekünk. Az pedig meglepetés volt, hogy az ételt a polgármester hozta ki.

– Ezúttal százötven adag ételt szállítottak ki az önkéntesek azokhoz, akik egészségi állapotuk miatt kérték. A feleségemmel Kútvölgyöt, Szikáncsot és Katraszélt, azaz a tanyás részt vállaltuk. Az is hős, aki Vásárhelyen viszi ki az ebédet, a saját pénzéből, idejéből, benzinjéből fuvarozva. Ezért úgy gondoltuk, hogy mi vállaljuk a kicsivel nagyobb távolságot, így költséget jelentő helyeket. Akinek kéthetente egyszer meleg étel viszünk, az örül neki. Az a félelmetes, hogy milyen sok a nyomorult sors, idős embereknek nagyon-nagyon kevés pénzből kell megélniük és nagyon kevés állami segítséget kapnak. Így nem csak az étel, de a figyelem is jól esik nekik – mondta Márki-Zay Péter.

Hozzátette: biztos jó lenne, ha igazuk volna azoknak a kommentelőknek, akik azt mondják, hogy ez kampány, mert akkor csak a választás előtt egy héttel kellene ételt osztani – ahogy azt a Fidesz szokta a krumplival vagy az 5-10 ezer forinttal, négy- vagy ötévente egyszer. – Hol van még a választás, s ez január óta már a tizennyolcadik ételosztás, s szeretnénk ezt folytatni, remélhetően még évekig.

Majd ugyanennyi, azaz 150 adag étel osztottak ki délben a Tabáni Olvasókör Szerencse utcai székházában. A három kondérban készült csülkös bablevest adományból főzték, míg a lekváros fánkot Sipos Róbert sütötte. Az adagszámot a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület önkéntesei a megnövekedett igényeket látva emelték meg.

– Nagyon finom az ebéd, nagyon ízlik – mondta Gálos János, hozzátéve, rászorulóként minden ételosztáson részt vett már. – Kevés a nyugdíjam, az asszonykám nem kap semmi fizetést, mert sajnos nem dolgozunk – tette hozzá, miközben fújta a kanalán az ételt.

iebédKútvölgyMindenki Magyarországa MozgalomVásárhely