Kuláküldözés lehetőségét vizionálta: megtartotta kampánynyitóját Lázár János

Csütörtökön 18 órakor, zárt körben tartotta kampányindítóját Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, illetve mostani jelöltje. Amellett, hogy a vidék fontosságát, élhető mivoltát hangsúlyozta, és szembeállította azokat a városokkal, különösen Budapesttel, igen keményen odamondogatott Márki-Zay Péternek.

Lázár előtt politikai aktivistái, szövetségesei (Csikotáné Erdei Eleonóra, Szabó Emese, Jesityné Ferenczi Renáta, Farkasné Botás Nikolett, Dr. Grezsa István, Szenti Csilla) mondtak beszédet Lázár János fórumán. Az elmúlt évek eredményeit méltatták, az ellenfél jelöltjével pedig természetesen finoman szólva sem tették ezt. Egy kampánynyitó rendezvényen azonban ezen semmi meglepő nincs.

Lázár János beszédének is 2 fő váza volt: A vidék, valamint ellenfele. Szerinte liberális tempó azt eredményezi, hogy a fiatalok először városba, majd külföldre költöznek, és a nagyszülők csak online tarthatják majd a kapcsolatot az unokákkal. A vidéket nem felszámolni, hanem felzárkóztatni kell, és meglátása szerint 2010 óta ebben is nagy sikereket ért el a kormány, és aki ezt tagadja, az hazudik. Lázár azt is kiemelte, hogy ő volt az, aki meggyőzte Orbán Viktort, hogy a következő tíz évben 9000 milliárd forintos agrár- és vidékfejlesztési programot indítsanak, ami háromszor nagyobb, mint amit eddig összesen a vidékre költött a kormány.

Azt is a maga előnyeként említette, hogy míg sok politikus kollégája csak listán méretteti meg magát, addig ő nem fél az egyéni körzetben indulástól és ettől a kihívástól.

A beszédében egyébként is nem csak magát és Márki-Zayt állította szembe egymással, hanem a vidéket és a (fő)várost. Szerinte a baloldal annyira vidékellenes, és Márki-Zay Péterrel „újrakezdődne a kuláküldözés”, ahogy mondta, a Nyárfa utcában feléjük azt mondják. Szavait halk de élénk kuncogás kísérte.

Elmondta azt is, a Fidesz továbbra is gazdapárti, a kormány azt mondja, most már a vidék jön, a vidéknek kell jönnie. Azt vizionálta, hogy a választásnak az a tétje, hogy Magyarország továbbra is Budapest-ország lesz-e, vagy a vidéknek fog több pénz jutni.

Magáról szólva azt mondta, nem ő a legcukibb politikus, de szívós érdekérvényesítő, aki „Duracell-nyusziként megy előre” a körzetéért. Márki-Zay Péter ellenben olyan szélhámos, mint az unokázós csaló, illetve a hozzá hasonló üstökösök, vele ellentétben, hamar mennek.

4. számú választókerületHódmezővásárhelykampánynyitóLázár JánosMárki-Zay Péterországgyűlési választás