Kubatov Gábor nem javasolja, hogy jelöltként induljon Simonka György

A Fidesz pártigazgatója egyébként ugyanezt javasolja egy másik, büntetőeljárás alatt álló képviselőnek, Boldog Istvánnak is. Vajon ez politikai selyemzsinór a két honatyának?

A Magyar Narancs ír arról, hogy értesüléseik szerint Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója azt ajánlja a vádlottak padján ülő Simonka Györgynek és Boldog Istvánnak, hogy hogy ne induljanak a következő választáson.. Nem mellesleg, mutatnak rá, ez a két képviselő garantálja jelenleg a kétharmados többséget, olyannyira, hogy, mint kiderült, Kövér László kikérte Simonkát a bírósági tárgyalásról, hogy június 15-én szavazhasson a Fudan Egyetem, vagy épp a homofób szabályokat is tartalmazó pedofilellenes törvénnyel kapcsolatban.

Most azonban, ahogy írják, Kubatov azt nyilatkozta a kormányközeli Mandinernek, hogy, bár a döntés a Fidesz elnökségéé, ő azon a véleményen van, hogy Simonka és Boldog ne induljanak a következő választásokon. Perük jelenleg minden energiájukat lefoglalja, és fontos, hogy be tudják ártatlanságukat bizonyítani.

Hozzátette,

személyes véleménye az, hogy bölcsebb lenne, ha a közösségük érdekében hagynák, hogy más induljon helyettük.

A Fidesz közösségének, amely őket mindig segítette, velük szemben az lenne a legbölcsebb lépés, ha eggyel hátrébb lépnének.

A cikkben azt is találgatják, ki lehet Simoka és Boldog utóda, mint kormánypárti választókörzeti képviselőjelölt:

  • Simonka György helyére Erdős Norbertnek és/vagy Zalai Mihálynak van a legnagyobb esélye indulni. Erdős korábban volt országgyűlési képviselő, Békés Megyei kormánybiztos és európai parlamenti képviselő, jelenleg az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Zalai Mihály korábban Orosháza alpolgármestere volt, majd a Békés Megyei Közgyűlés elnöke.
  • Boldog István úgymond utóda egyelőre még nem vált, még így kétesélyessé sem.

Mindamellett nyilatkozataikban egyik képviselő sem mondott még le a 2022-es indulásról. Azt találgatják, vajon Kubatovnak ezen nyilatkozata selyemzsinór-e.

Korábban, csupán pletykaszinten, szó volt arról, hogy Simonka körzetében Lázár János is elindulhat, aki a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos. Mezőhegyes pedig éppen Simonka körzete. Az értesülés azonban egyelőre biztosan nem több értesülésnél vagy pletykánál, Lázár János jelenleg úgy tűnik, Hódmezővásárhely körzetében, a Csongrád-Csanád megye 04. számú egyéni választókörzetben méreti meg magát.

Boldog IstvánKubatov GáborLázár Jánosországgyűlési választásSimonka György