Krupiczer Ferenc hetente egyszer-kétszer körbejárja a körzetét

A Medgyessy Ferenc utcai útburkolat felújítását és a Koszta József utca páros oldalán lévő járdája díszburkolattal való ellátását tartja az előző esztendő legnagyobb eredményének Krupiczer Ferenc, a 2. választókörzet települési képviselője.

– A Medgyessyn sajnos még elmaradt az útpadka rendbetétele, így az nem követte az útburkolat megemelését – mondta. Hozzátette: a tervezést megelőző munkaközi rajzok már elkészültek. – Készültek tervek arra, hogyan lehetne megoldani a parkolási gondokat. Felmerült, hogy halszálkás megoldással (azaz ferde felfestéssel), hiszen így az adott területen több gépkocsi férne el, de ennek van műszaki akadálya, lehet, hogy emiatt el kellene téríteni egy kicsit a járdát és az árkot is. A párhuzamos parkolásnál pedig kevesebb autó férne el. Ráadásul a Medgyessy Takács Ferenc utcai végénél elég nagy a szintkülönbség, így ott megáll az esővíz, hatalmas a sár, így a helyzetet mielőbb meg kellene oldani – mondta a képviselő.

Krupiczer Ferenc szerint az egész Kertvárosban (és az egész városban) problémát jelent a parkolás. – Szerintem mindenkit meg lehetne büntetni, mert a zöldterületen parkol. Ugyanis, ha a Hóvirág vagy bármely más utcát megnézzük, azt látjuk: nincs kialakítva normális parkoló, a Hóvirág utcai zúzott kővel felszórt is belelóg a füves részre. Igaz, előbb az autósok taposták ki ott a füvet, aztán szórták rá a követ – érzékeltette a helyzetet.

Szerinte a parkolási helyzeten nagyot javítana, ha az egykori Hóvirág utcai óvoda udvarából kivágná a város az évek óta kivágási engedéllyel rendelkező fákat, a területen gyeptéglás parkolót alakítana ki, de újra telepítené a fákat is.

A képviselő szerint a Kertváros rendezett, a többségében magas házas övezetein kiépített a járda, igaz a kisebb útszakaszok elég rossz állapotban vannak.

– A választókerületem a Pálffy utcától délre eső tabáni része is karban tartott, szépen néz ki, az itt élők is figyelnek az utca házuk előtti állapotára. Csak az egy-két elhagyatott ház előtti rész rendezetlen – mondta.

Krupiczer Ferenc hetente egyszer-kétszer körbejárja a körzetét. Az itt élőkkel telefonon, messengeren és személyesen is tartja a kapcsolatot, így naprakész annak állapotával kapcsolatban. – Ha gondokat jeleznek azoknak azonnal utána járok, akár csőtörésről, akár áramszünetről, akár az erkélyekhez, házfalakhoz érő fákról, akár más dologról van szó – árulta el.

A képviselő szerint van néhány olyan probléma, melyet az idén szeretne megoldani, így nagyon rossz a járda a Rudnay 11. számú ház előtt, és mögötte is, egy tíz méteres szakaszon. – Itt már el is esett egy idős néni – jelezte a helyzet komolyságát.

A 3 milliós képviselői alapját tavaly a Koszta József utcai járdafelújításra fordította. – Nem is volt rá elég, s csak köszönet jár érte a városnak, hogy azt kipótolta – tette hozzá a 2. számú választókerület képviselője.

KertvárosKoszta József utcaKrupiczer FerencMedgyessy utcaválasztókerületVásárhely