Krumplileves készült füstölt hússal és csurgatott tojással a virágvasárnapi ételosztásra

Valamivel több, mint hatvanat helyben ettek meg, jutott repetára és elvitelre is, az önkéntesek pedig háromszáz adagot házhoz vittek el azoknak, akik szociális helyzetük vagy egészségi állapotuk miatt nem tudta elmenni ma délre a Tabáni Olvasókörbe.

Nem kellett nagyon biztatni a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Minden Fiatal Magyarországa és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület vasárnap déli, a Tabáni Olvasókör Szerencse utcai székházában rendezett ingyenes ételosztáson megjelenteket. A valamivel több, mint hatvan érdeklődő szépen sorban állt a Czeller Éva önkéntes által fűzött csurgatott tojásos, füstölt húsos krumplilevesért, majd amikor azt megkapták szépen leültek s elkanalazták a sűrű és forró egytál ételt.

– Vöröshagymával, lestyánnak, petrezselyemmel, köménymaggal, borssal ízesítettük, s kicsit a húsvétot idéztük a tojással meg a füstölt hússal – árulta el Czeller Éva. A mintegy 420 adag étel elkészítéséhez az előbbi ízesítők mellett 75 kiló krumplit, 20 kiló sonkát, 200 tojást használtak fel fő összetevőként.

Délre már az utolsó kondérban is elkészült az ebéd

– Igyekeztünk most is sokat főzni a négy kondérban, ahogy mindig igyekszünk, de mindig lehetne még többet – tette hozzá.

– Mindig itt vagyok amikor ilyet rendeznek, az étel minden alkalommal ízlett, igaz, nem vagyok válogatós – mondta Asztalos Sándor.

Más sem bizonyult annak, hiszen jóízűen elfalatozta az ebédet, majd – akinek még fért – az még egyszer beállta sorba.

– Sajnos még nincs saját lakásunk, albérletben élünk, így a hónap vége felé már nagyon nehéz kijönni a pénzünkből, meg kell nézni, mire mit tudunk költeni, ezért is nagy segítség, hogy étellel segítenek – mondta Puskás Anikó.

Aki egyébként megebédelt, azt sem eresztették el üres kézzel, hiszen mindenki kapott édességet, egy-egy csomag ízesített puffasztott kukoricát.

ételosztásMinden Fiatal MagyarországaMindenki Magyarországa MozgalomTiszta Vásárhelyért egyesületVásárhely