Kreatív jelmezek versenyeztek a BFMK-ban

A robot és a sakk-matt lett a legötletesebb jelmez idén az általános iskolások farsangi jelmezversenyén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban (BFMK). A kulturális intézmény vezetője, Varga Anikó lapunknak azt mondta: nehéz volt a zsűri dolga, mert nagyon ügyesek voltak a diákok.

– A csillárról is lógtak – mondta lapunknak Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője idei farsangi rendezvényükről, amelyen közel 400-an voltak, olyan is volt, aki nem is fért be a terembe. Ez is cáfolja azt, a Facebook-on megjelenő véleményt, miszerint az eseményt nem hirdették meg.

A farsangi mulatság jelmezverseny volt: az összes hódmezővásárhelyi általános iskola saját legjobbjai vetélkedtek itt: azok közül, akik egyéni jelmezt készítettek, minden suliból az első három, és az első azokból, akik csoportban álltak össze egy formációba.


Nagyon nehéz volt a zsűri döntése – mondta Varga Anikó. Az iskolások jelmezeit Sonkoly Ágnes és Kiss Tímea a BFMK rendezvényszervezői, és a Németh László Városi Könyvtár gyerekkönyvtárából Deák Éva értékelte. Az egyéni kategória győztesei a robot, a lemezlovas és a légy lett, csoportban pedig a Sakk Matt, a Lego Ninjago és a Barbik és vad motorosok vitte el az első három helyet.


Az intézményvezető azt is elmondta lapunknak, az egyéni jelmezeket általában a szülők, nagyszülők készítették el a gyerekeknek, a csoportos alkotásokat pedig a tanítónők tervezték, de itt is besegítettek a diákok családjai.

Bessenyei Ferenc Művelődési Központfarsang