Közvilágítást szeretnének a külterületi városrészbe, Sarkalyba

Sarkaly Hódmezővásárhely központjától számítva nagyjából 5 kilométer távolságra található a Maroslelei út jobb oldalán, a déli elkerülő úttól Batida irányába. Jellegét tekintve mezőgazdasági lakótelep, illetve lakóhely, tanyákkal. Lakónépessége hozzávetőleg 53 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 25 darab.

Berényi Károly alpolgármester tájékoztatása szerint egy kedves ismerőse, akinek ott van a tanyája tájékoztatta arról, hogy sokan élnek ezen a külterületi részen már életvitelszerűen is és bizony közvilágítása nincs a területnek és nem is volt sosem. De az itt lakók régóta szeretnék, ha lenne: többen járnak innen iskolába gyerekek is és az itt lakó munkába járó felnőttekkel együtt gyakran csak este, sötétben érkeznek haza.

Az út szélén végig villanyoszlopok vannak, az áram az ingatlanokba be van vezetve, azonban a legalább 2 km-es útszakaszon egyetlen lámpa sincs az oszlopokon.

,,Sarkaly hasonlít Öreg-Kishomokhoz, vagy a susáni Aranyág területéhez, ahol a hobbikerteket, gyümölcsösöket kezdetben csak nyáron vették használatba a városi lakosok, de mostanra sokan már állandó jelleggel kiköltöztek az itt található tanyákba, sőt építkeznek is”

– írta bejegyzésében az alpolgármester, aki szerint indokoltnak látszik ezen a város széléhez nagyon közeli területen is a közvilágítás megoldása.

Berényi KárolyközvilágításkülterületSarkaly