Közös tanévzáró volt a honvéd középiskolákban

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanévzáró ünnepségét Debrecenben tartották pénteken. Az ünnepségen most először sorakoztak fel együtt a debreceni, nyíregyházi, hódmezővásárhelyi és szolnoki kadétok.

A honvédség beszámolója szerint a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár alakulóterén felsorakozott diákoknak Gion Gábor, a HM védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, a Kratochvil olyan értékeket ad számukra, amely nemcsak felelősen gondolkodó állampolgárrá teszi őket, hanem olyan versenyképes készséghalmazt ad, amely a civil – és természetesen a katonai – életben is nagy értéket jelent.

Ezek közé tartozik egymás tisztelete, bajtársiasság, csapatmunka, összetartás, terhelhetőség, hazaszeretet, kötelességtudat és tisztesség. Az államtitkár az ünnepségen bejelentette, épp a tanévzáró napján csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz a 135. tanintézmény.

Kovács István alezredes, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója a diákokhoz szólva emlékeztetett: honvéd középiskolásként olyan lehetőséget kapnak, amit más középiskolákba járó fiatalok nem.

Mint ismeretes, 2022 szeptemberében két tanintézménnyel – a Szolnoki Honvéd Kollégiummal, illetve a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégiummal – bővült a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium.

Debrecenévzáráshonvéd középiskolaMagyar Honvédségoktatás