Közös gyereknapi rendezvények

Idén először civil szervezeteknek is lehetőséget ad a BFMK a városi gyereknap lebonyolításában. Három szervezet élt a lehetőséggel – mindezt Gál Boglárkától, mb. főigazgatótól, a BFMK igazgatójától tudtuk meg, aki szerint a civil szervezetek programjai színesítik a gyereknapi rendezvényt.

A Crystal Dance Club táncosai bemutatót tartanak majd. A Galambos Kornélné által vezetett mazsorett-csoport mindig látványos előadást tart, most a gyereknapon is megcsodálhatjuk őket. A lányok amúgy elképesztő összhangban forgatják a mazsorettbotokat és a pompomokat, látszik a sok gyakorlás minden produkción.

Az ÉFOÉSZ Liliom Önérvényesítők Egyesületének célja a sérült emberek és családjuk támogatása, életminőségük javítása, az értelmi fogyatékos emberek érdekeinek érvényesítése, védelme, képviselete, esélyegyenlőségük megvalósítása. Hitvallásuk, hogy a fogyatékkal élő emberek is a társadalom teljes értékű tagjai, éppen ezért kézműves foglalkozást tartanak majd kicsiknek és nagyoknak az egyesület munkatársai és tagjai.

A Tiszta Vásárhelyért Egyesület és a Mindenki Magyarországa Mozgalom az utóbbi időben az ingyenes ruha- és ebédosztás mentén kerültek be híradásainkba, de ők voltak azok is, akik karácsony előtt játékokat ajándékoztak, illetve akik a majálison a ládavasúttal és egyéb kiegészítő játékokkal okoztak nagy örömet sok gyereknek. A gyereknapi rendezvényre is a ládavasúttal készülnek, de arcfestést és egyéb meglepetést is ígérnek a gyerekeknek.

A civil szervezetek természetesen saját költségvetésből finanszírozzák programjaikat.

Ettől függetlenül persze a város is kitesz magáért, egészen biztosan minden gyerek megtalálja azt, ami május 28-án boldoggá teszi majd a gyermeknapi rendezvényen.

civil szervezetekgyereknapHódmezővásárhelyközös