Közkívánatra: újabb fedett buszmegállót telepítenek és ingyenes marad a buszozás

A vásárhelyiek kérésére most a piachoz telepít fedett buszmegállót a város. A helyi buszközlekedésre új pályázatot írnak majd ki, mert visszavonták a korábbit, miután a Volánbusz a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult.

– Sem a menetrend, sem az évi 2000 forintos városkártyával való ingyenessége sem változik a buszközlekedésnek – válaszolta Márki-Zay Péter arra a kérdésre, hogy változik-e valami a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos végső közgyűlési döntés után.

A városvezető hozzátette, aki az ipartelepre jár ki dolgozni, annak ez az ingyenesség évi több, mint 50 ezer forint megtakarítást jelent.

A polgármester, a piacnál telepített új fedett buszmegálló építésénél elmondta, hogy a városlakók kéréséit vizsgálták meg. – Kettő nagyon nehézkes, s az egyik szinte lehetetlen. A volt Béke mozinál, mely a Hit Gyülekezete terme, a kerékpárút miatt nem tudjuk telepíteni a fedett buszmegállót. Itt azonban az épületen van egy kis előtető, mely alá be lehet húzódni. Szintén nehézkes ilyet telepíteni a Bajcsy-Zsilinszky utca végén, az épület-járda mellett, de valamilyen megoldást már kidolgoztak a kollégák, azaz azt meg fogjuk csinálni. Itt a piacnál pedig mindkét megállóhoz kértek fedett buszvárót, most ezeket szerelik a korábban elkészített alapra.

Arra a kérdésre, hogy milyen buszok fognak majd itt járni, azt mondta, hogy ez majd nyílt versenyben dől el, azaz aki a legjobb árat adja, az fog szolgáltatni.

– Ismereteink szerint a Jovány Busz el fog indulni ezen a tenderen. Magam hívtam fel a Volánbusz vezérigazgatóját, aki azt mondta, megfontolja, de ebben a megfontolásban odáig jutott, hogy a pályázatunkat megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Emiatt sajnos hónapokat csúszhat az eredményhirdetés. A jelenlegi szolgáltatót volt kénytelenek kijelölni a közgyűlés a szolgáltatás további biztosítására – mondta Márki-Zay Péter, aki hozzátette: kijelöléssel nagyon sok város él. – A fideszes városokban a Volánbuszt általában 1000 forint feletti kilométerdíjjal jelölik ki, mi 452 forintért, azaz kevesebb, mint feléért. Reméljük, hogy minél hamarabb lezárul a jelenlegi eljárás, s nyílt versenyben a számunkra legjobb ajánlatot tevő szolgáltató fogja majd az ingyenes buszjáratokat továbbra is biztosítani Hódmezővásárhelyen – mondta.

buszbuszközlekedésbuszmegállófedettHódmezővásárhelyközbeszerzésMárki-Zay Péter