Közgyűlés: visszavonták a lakbérek módosításáról szóló önkormányzati rendeletet – a veszélyhelyzetet követően módosítanak

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása után visszavonta azt a rendeletet a közgyűlés, amely a veszélyhelyzet alatt megengedte a lakbér emelését. A rendeletet visszavonták, a lakókat kompenzálják. A veszélyhelyzet elmúlásával azonban emelnek az árakon.

A közgyűlés előtt Benkő Zsolt kissé indulatosan háborodott fel, ahogy ő mondta, az önkormányzat törvénytelen rendeletén. Dr. Kis Andrea azt mondta, egy komoly szakmai, jogtechnikai vita folyt az önkormányzat és a kormányhivatal között. Cseri Tamás szerint az önkormányzat cselezni próbált, és lehet, hogy a rendelet törvényes volt, de szembe ment a kormány szándékával, hogy védjék meg az embereket.

Márki-Zay Péter azt mondta, egy sor más díjat megemelt a kormány a veszélyhelyzet alatt is (autópálya, postai , csak az önkormányzatoknak nem engedte ezt.

Mivel az előterjesztés szerint a lakásbérleti díjak a veszélyhelyzet elmúltával, 2022. július 1-jétől megemelkednének, ezért ezt a kormánypárti képviselők nem támogatták.

Benkő ZsoltCseri TamásDr. Kis AndreaközgyűléslakbérMárki-Zay Péterönkormányzati rendelet