Közgyűlés – második félidő

Kevésbé izgalmas napirendi pontok, ám sokkal több vita jellemezte az ebédszünet után folytatódó közgyűlést. Kulcsszavak: fejlődés, gáncs, ki miért tudja meg hamarabb a hivatalra tartozó információkat.

A közgyűlés második felében az Egyebek napirendi pontokat szavazták meg sorban, és már úgy tűnt, hogy teljes egyetértésben hozzák meg a közös döntéseket a képviselők olyan témákban, – többek között, – mint a ideiglenes megbízás a Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény intézményvezetői feladatainak ellátására, vagy döntés a HMSZ Zrt. korábbi hitelének kiváltásáról, készfizető kezesség vállalásáról, amikor ismét elindult a régi időkre emlékeztető vita.

A már délelőttről ismert forgatókönyv érvényesült most is, a vita felvezetőjének apropóját az adta, hogy Krupiczer Ferenc képviselő bejelentette: a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ alapító okiratának módosításával az Ifjúsági klub elkezdheti működését, ahol lesz PlayStation, biliárd, csocsó és nagyon változatos programok, amelyek a fiatalok fejlődését és értelmes időtöltését fogják szolgálni.

Cseri Tamás képviselő kifogásolta Krupiczer Ferenc személyét, mondván, hogy válogatja ismerőseit a facebookos profilján, szívesebben látna valaki mást a projekt élén. Akik az élő közvetítést nézték – mint ahogyan mi is, a járványhelyzet miatt – láthatták, hogy számos kommentelő háborodott fel ezen, mondván, hogy Cseri Tamás is számos Facebookozót tiltott le.

A vita-cunami a közgyűlésen ekkor indult, Cseri Tamás kérdőre vonta a városvezetést a fejlődések elmaradásáért. Márki-Zay Péter pedig elismételte, hogy mennyi adósságot kellett visszafizetnie a városnak, illetve hogyan, mennyi pénzt vont el, vagy nem adott végül a kormány.

Viszonylag hosszas civakodás alakult ki, amelyet dr. Berényi Károly zárt le azzal, hogy felmutatta a városban szétszórt legutóbbi névtelen szórólapot – amiről ő is és Márki-Zay Péter is azt mondta, kétség nem férhet hozzá, hogy ki gyártotta ezeket, de nem neveztek meg senkit. Az alpolgármester feltette a kérdést, hogyan lehet az, hogy a szórólapon hamarabb szerepel tényként, hogy a város elbukta a szennyvíztisztító projektet, hiszen a hivatalt szinte egy hét múlva értesítették erről hivatalosan. Konkrét válasz a kérdésre nem érkezett.

Berényi KárolyCseri TamásközgyűlésMárki-Zay Péter