Közétkeztetés: Márki-Zay szerint a gyerekeknek és a városnak is előnyösebb egy versenyben győztes profi cég szolgáltatása

Ezt a Vásárhelyi TV Időben című műsorában mondta el a polgármester. Egy évvel ezelőtt egy olyan ajánlatot tettek, amely 30-40 millió forinttal olcsóbbá tenné volna a közétkeztetést. A város azonban nem megy bele olyan szerződésbe, amelynek megkötését nem előzi meg verseny.

Reagált a Fidesz-KDNP keddi, a közétkeztetés kiszervezésével kapcsolatos sajtótájékoztatójára Márki-Zay Péter, aki szerint ezzel a város anyagilag is jól járna, hiszen bérleti díjat, iparűzési adót fizetne egy külsős cég, és az állami normatívából oldaná meg az étkeztetést, akárcsak az önkormányzat jelenleg. Ezen felül az új szolgáltatónak bővítenie kell, beruházni az épületbe, ami a városnak előnyös megint csak. Meglátása szerint ráadásul profibbak a menedzsmentben az ilyen cégek, mint az önkormányzatiak.

A szigorú menzaszabályok, de alapvetően néhol jó is nehezítik a szolgáltatást, mondta Márki-Zay Péter. A gyerekek így még több zöldséget, gyümölcsöt, halat ehetnének. Ha olyan cég nyeri a pályázatot, amely már sok tízezer embert étkeztet, annak szolgáltatása a város számára is elfogadható lehet, hangsúlyozta a városvezető.

A pályázatra szeptember 27-ig lehet jelentkezni.

Az Időben című műsort ma a 17.30-kor kezdődő Híradó után nézhetik meg a Vásárhelyi TV műsorán.

IdőbenKözétkeztetésMárki-Zay Péter